Hlavní obsah

ODS, STAN a Piráti bouchají šampaňské. Jermanová přežila v čele kandidátky ANO

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová je přes své kontroverze lídrem středočeské kandidátky ANO.

Reklama

Článek

Středočeští politici ODS, hnutí STAN a Pirátů se zaradovali. Předsednictvo hnutí ANO schválilo do čela své kandidátky v kraji dosavadní hejtmanku Jaroslavu Pokornou Jermanovou.

Zmíněným opozičním stranám okamžitě došlo, že za těchto okolností se s kampaní možná nemusí úplně předřít a že by totiž mohly dokonce ušetřit nějaké peníze za marketing.

Poslechněte si další epizody Vlevo dole

Soupis kauz středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové by totiž vydal na pořádně tlustou bichli: Její manžel používal její služební auto, v nemocnici pro něj žádala VIP zacházení, na kraji se utrácely miliony za nejrůznější poradenské externí smlouvy pro kamarády, smlouvy na údržbu silnice se uzavíraly bez výběrového řízení a naposledy podala trestní oznámení na záchranářku upozorňující na nedostatek ochranných pomůcek.

A na všechny výhrady reagovala pouze podrážděnými výpady. Jestli něco vystihuje vládu hejtmanky Jermanové v centrálním regionu, tak je to právě arogance a papalášství. Což jí veřejně vytkl i premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Ve stranické analýze dokonce vyšlo, že Jermanová je velkou slabinou ANO v krajských volbách.

Přesto ji vedení nevyměnilo a nakonec ponechalo v čele středočeské kandidátky do říjnových voleb. Proč, to probírají v podcastu Vlevo dole reportéři Seznam Zpráv Václav Dolejší a Lucie Stuchlíková.

Čerstvou epizodu politické talkshow si poslechněte v přehrávači nahoře.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího (@VacDol) a Lucie Stuchlíkové (@StuchlikovLucie), politických reportérů Seznam Zpráv, o české politice nejen vlevo dole, ale také vpravo nahoře. A občas i uprostřed, ale hlavně s nadhledem.

Politické kauzy, problémy tradičních stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Každou středu na Seznam Zprávách, Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Kompletní archiv dílů Vlevo dole najdete tady, další podcasty a audia Seznam Zpráv tady. Svoje podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované