Hlavní obsah

ODS vyzvala Babiše, ať nepustí novou ministryni do úřadu. Malá prý na to nemá

Duel: Místopředseda ČSSD Martin Netolický versus šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura.Video: Martina Spěváčková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Zhruba za dva týdny si půjde premiér Andrej Babiš se svojí druhou vládou říct do Sněmovny znovu o důvěru.

Článek

Sestavování jeho menšinového kabinetu s ČSSD se přitom neobešlo bez značných sporů. Jde především o dvě jména: Poche a Malá.

ODS vyzvala premiéra Andreje Babiše (ANO), aby dnes vpodvečer neuvedl Taťánu Malou (ANO) do úřadu ministryně spravedlnosti. Malá, kterou stejně jako zbytek vlády jmenoval ve středu prezident Miloš Zeman, nemá podle opoziční strany na funkci odbornou ani morální kvalifikaci. Pokud Babiš poslankyni do úřadu uvede, přijímá za její nominaci veškerou politickou odpovědnost, řekl novinářům místopředseda občanských demokratů Martin Baxa.

Ostré výroky padají i na adresu Miroslava Pocheho. Ten se zatím postu šéfa diplomacie nedočkal, na Ministerstvu zahraničí ale bude v pozici politického tajemníka. Na tahu jsou teď ale především komunisté, v sobotu totiž rozhodnou, jestli vládu budou tolerovat.

Je druhá vláda jen krok od získání důvěry? Nebo Andrej Babiš promarní i druhý pokus?

V Duelu Televize Seznam diskutovali místopředseda ČSSD Martin Netolický a předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

Reklama

Doporučované