Hlavní obsah

ODS zahájila kampaň před eurovolbami. Chce větší angažovanost ČR v Evropě

ODS zahájila ostrou část kampaně před evropskými volbami.Video: ODS

 

Reklama

Občanská demokratická strana začala s ostrou kampaní před volbami do Evropského parlamentu. Jejím lídrem bude člen skupiny Evropských konzervativců a reformistů a předseda poslaneckého klubu Jan Zahradil.

Článek

ODS půjde do voleb, které proběhnou na konci května, s tím, že ke členství v Evropské unii neexistuje žádná hodnotná alternativa, proto musí Česká republika jednoznačně v Unii zůstat.

Podle volebního programu občanských demokratů je ale důležité posilovat zúčastněnost ČR v evropské integraci. Pro dobré fungování EU je prý důležitá její změna, které musí aktivnějším přístupem napomoci čeští zástupci.

„Je třeba posílit vliv členských států na každodenní evropskou politiku a v tomto smyslu změnit pohled na to, o čem si jednotlivé státy mají rozhodovat samy a o čem má být rozhodováno za všechny členské země z pozice orgánů EU,“ stojí v programu strany.

ODS do eurovoleb povede Jan Zahradil, expert na zahraničí a šéf poslaneckého klubu občanských demokratů. Na kandidátce figuruje například také exministr obrany Alexandr Vondra na patnáctém místě nebo bývalý starosta Prahy 3 Alexander Bellu, ten na listině obsadil devatenácté místo.

Reklama

Doporučované