Hlavní obsah

Odveta za rozřezanou Italku? Muž v Itálii střílel z auta na migranty

V italském městě Macerata střílel údajně Ital na cizince, na místě je až 6 zraněnýchVideo: AP

 

Reklama

Střelec v italském městě Macerata v sobotu postřelil nejméně šest migrantů, jeden z nich je v kritickém stavu. Muž na cizince střílel z jedoucího auta, policie ho zadržela.

Článek

Nejméně šest zraněných si v sobotu dopoledne podle agentury AP vyžádala střelba ve středoitalském městě Macerata. Policisté osobu podezřelou ze střelby zatkli. Zranění jsou podle policie cizinci, podle místních médií migranti z Afriky.

Zadrženým je osmadvacetiletý místní obyvatel Luca Traini. Střílel z jedoucího auta. Zatčení se podle policie nebránil. Podle BBC měl muž při útocích okolo krku uvázanou italskou vlajku a loni kandidoval v regionálních volbách za protiimigrantskou stranu Liga severu.

Incident se podle agentury Reuters stal jen několik dní poté, co bylo v Maceratě ve dvou kufrech objeveno tělo osmnáctileté Italky. V souvislosti s její smrtí byl zatčen nigerijský migrant. Auto se podle agentury Reuters pohybovalo právě i v prostoru, kde byly nalezeny rozřezané dívčí ostatky.

Starosta Maceraty ležící asi 200 kilometrů východně od Říma vyzval obyvatele, aby do odvolání zůstali ve svých domovech. Školáci, kteří mají sobotní vyučování, zůstávají ve školách a zastavena je městská doprava.

Reklama

Související témata:

Doporučované