Hlavní obsah

Odzbrojili teroristu a riskovali při tom život. Lidé děkují hrdinům z London Bridge

Foto: Twitter.com/thank_u_next_

Jeden ze zasahujících hrdinů, jak o tomto muži mluví uživatelé Twitteru.

Reklama

Sociální síť Twitter zaplavily děkovné příspěvky. Lidi, kteří zadrželi teroristu na londýnském mostě London Bridge, uživatelé označují za hrdiny.

Článek

Lidé na Twitteru děkují především dvěma mužům – jednomu, který útočníkovi sebral nůž, a druhému, který teroristu držel na zemi a bránil mu, aby dosáhl na detonační zařízení, které měl připevněné okolo pasu. Později se ukázalo, že se jednalo pouze o atrapu výbušniny.

„Tento chlápek dnes zachránil životy. Vybojoval nůž z rukou teroristy na London Bridge. Hrdina,” tak píše na Twitteru Jonathan Turnock o muži, kterému se podařilo vytrhnout útočníkovi nůž z rukou.

„Teď už víme, že útočník měl na sobě vestu. Muž ve všedním oděvu zaklekl na teroristu, aby se tak nemohl odpálit. Nevěděl, že je ta vesta falešná. Klobouk dolů, synu,” píše další z uživatelů.

Poděkoval i britský ministr financí Sajid Javid. „Děkuji odvážným členům veřejnosti a záchranným týmům, kteří zasahovali u útoku na London Bridge. Myslím na oběti, jejich rodiny a přátele,” napsal v příspěvku.

Medaili a pivo zdarma pro zasahujícího hrdinu

„Jaká pocta je žít v zemi, kde jsou běžní kolemjdoucí tak neuvěřitelně stateční. Ať už se ve volbách neshodneme na čemkoli, v oslavování takovýchto příkladů můžeme být jednotní,” vyjádřil svůj vděk canterburský arcibiskup Justin Welby.

Několik uživatelů Twitteru ve svých příspěvcích psalo o tom, že by muž, který útočníka zbavil nože, měl dostat medaili, měl být prohlášen za rytíře nebo do konce života neměl platit za pivo.

Slova díků směřovala i na adresu zasahujících policistů. „Děkuji statečným policejním důstojníkům, kteří tak rychle odpověděli na zprávy o útočníkovi ozbrojeném nožem na mostě London Bridge a následně ho zastřelili. Doufám, že všichni jsou zdraví a v pořádku,” napsala na Twitter hlasatelka britské rozhlasové stanice Talkradio.

Útočník v pátek odpoledne na londýnském mostě London Bridge pobodal několik lidí. Kolemjdoucí rychle zasáhli a teroristu zadrželi, dokud nepřijela policie. Tím riskovali svůj vlastní život. Londýnští policisté zatím potvrdili dvě oběti, tři další zranění nadále zůstávají v nemocnici.

Reklama

Doporučované