Hlavní obsah

Ohňostroje, petardy a desítky zraněných. Divoké vítání roku 2018 na pražském Václaváku

Příchod nového roku na Václavském náměstí slavila řada cizinců (video: Hanuš Hanslík).Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Podívejte se na reportáž z půlnočních oslav v centru Prahy. Záchranáři preventivně přistavili obří pojízdnou nemocnici, nakonec zde ošetřili desítky zraněných.

Článek

Příchod nového roku 2018 v centru Prahy bouřlivě slavili především cizinci. Mezi výbuchy pyrotechniky zněla vedle češtiny především italština, němčina, angličtina a ruština. V davech lidí na Václavském a Staroměstském náměstí byli také lidé z asijských zemí.

Mluvčí hasičů, zdravotníků a policistů krátce po půlnoci nehlásili žádné závažné problémy. Obtížná byla situace jako každoročně v polovině Václavského náměstí, kde projíždějící tramvaje od slavících davů musel oddělovat kordon policistů.

„Oproti minulým letům byl na Staroměstském a Václavském náměstí mnohem větší klid i méně lidí. Kolem dvanácté hodiny bylo na Staroměstském náměstí osm tisíc lidí a na Václavském náměstí patnáct tisíc lidí, většinou bez narušení veřejného pořádku,” uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Hned v noci po oslavách příchodu roku 2018 se po centru Prahy rozjely úklidové čety, aby byly náměstí a ulice hned ráno bez odpadků a zbytků pyrotechniky.

Reklama

Doporučované