Hlavní obsah

Ohradili se proti nesmyslné křižovatce. Teď nemůžou parkovat před domem

Záhady Josefa Klímy z 16. 1. 2020: Ohradili se proti nesmyslné křižovatce a starosta jim zakázal parkovat před jejich vlastním domem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Libice nad Doubravou je malá obec na Vysočině. Žije v ní i rodina Dymákových. Majitelé posledního domu na kraji vesnice se před časem dozvěděli, že před jejich domem, přímo před výjezdem z garáže, vyroste křižovatka.

Článek

Začali se bránit, protože podle územního plánu měla naproti domu namísto křižovatky a průmyslové zóny vyrůst zeleň. Územní plán s vybudováním křižovatky a vjezdu do průmyslové zóny skutečně nepočítá. Přesto nechala radnice silnici postavit a nyní připravuje podklady ke kolaudaci.

Před Dymákovými stojí ještě větší komplikace. Před jejich pozemkem se mají objevit značky zakazující zastavení. Dymákovi tak nejenže budou od domu vyjíždět přímo do křižovatky, ale při jakémkoliv příjezdu domů se dopustí i dopravního přestupku.

Dopravní odborníci tvrdí, že stavět křižovatku před výjezdy z domu je nesmysl a že dopravní situace v místě značky nevyžaduje. Starosta Libice tvrdí, že je vše v pořádku a značky jsou na místě třeba. Podle nadřízeného silničního správního úřadu v Chotěboři je na vině nejednoznačně zpracovaný územní plán. Jak se dostat z neřešitelné situace?

Podívejte se na celou reportáž pořadu Záhady Josefa Klímy.

Archiv pořadu Záhady Josefa Klímy najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované