Hlavní obsah

Ohrožují letiště v Ruzyni „slepé” kamery? Když chtějí, vyhmátnou vás během vteřin

Kamerový systém bez operačního střediska, i tak vypadá bezpečnost na letišti. Jak velký je to problém, popisuje Hanuš Hanslík.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Kdo byl klíčem k odhalení nizozemských výtržníků, kteří zbili číšníka? Za kulisy případu s Hanušem Hanslíkem.

Článek

Policie už na počátku roku slavnostně oznámila, že má na Letišti Václava Havla k dispozici moderní systém na rozpoznávání obličejů. Vychytaná bezpečnostní novinka ovšem dodnes neslouží svému účelu. Místnost, kde by mělo sídlit operační středisko, zeje prázdnotou. Bezpečnostní mezeru na pražském aeroportu odhalil kolega Hanuš Hanslík.

„Myslím, že jde hlavně o komunikační problém policie, která nebyla schopná vysvětlit, že takto složitý systém se nastavuje a vylaďuje dlouho,“ popisuje Hanuš Hanslík v pořadu Reportéři, jak to za kulisami případu vypadalo.

I proto bylo odhalení nizozemských výtržníků, kteří brutálně zbili číšníka v centru Prahy, na pražském letišti spíše dílem náhody. „Na druhou stranu, ve chvíli, kdy vědí, koho hledají, dokážou být nesmírně rychlí. Když jsem tam přijel natáčet, byli u mě během pár vteřin,“ doplnil reportér.

Jak přesně našla policie nizozemské výtržníky? Kdo byl klíčem k jejich odhalení? A je bezpečnost na Letišti Václava Havla dostatečná? Podívejte se nahoře ve videu.

Celý pořad Reportéři Seznamu si můžete pustit zde.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

Pořad Reportéři Seznamu můžete sledovat každé druhé pondělí od 20:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

Reklama

Doporučované