Hlavní obsah

Okamura si dělal kampaň na akci pivovaru. Jeho majitelé protestují

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Předseda SPD Tomio Okamura.

Reklama

Předseda SPD Tomio Okamura si o víkendu zašel na pivo a fotky s logem pivovaru poté zveřejnil na svém Facebooku. Pivovaru ale fotky vadí a odmítá politizaci svojí akce.

Článek

„Teď jsem mezi lidmi v Krnově v Moravskoslezském kraji na akci s názvem Konec léta s opicí, dal jsem si dvě skvělá piva,“ pochvaloval si v sobotu večer na svém Facebooku šéf SPD Tomio Okamura.

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Z akce nazvané Konec léta s opicí zveřejnil rovněž několik fotografií, na nichž je vidět logo pivovaru Nachmelená opice.

Pivovar se ale proti fotografiím ohradil a požádal o jejich stažení.

Náš pivovar je apolitický a vůbec nesympatizuje s hnutím SPD.
Pivovar Nachmelená opice, vyjádření na Facebooku

„Už v noci jsme se vymezili a poprosili pana Okamuru o smazání fotografií, náš komentář byl poté smazán a dnes se fotky objevily znovu. Náš pivovar je apolitický a vůbec nesympatizuje s hnutím SPD,“ reagoval na nečekanou návštěvu pivovar na svém Facebooku.

Okamura ve volbách do Poslanecké sněmovny kandiduje jako jednička právě v Moravskoslezském kraji.

Podle majitelů pivovaru byl Okamura už v průběhu akce slušně požádán, aby nezveřejňoval fotografie s logem firmy v rámci předvolební kampaně, to ale nedodržel.

Fotografie předsedy SPD Tomio Okamury s logem pivovaru na jeho Facebooku.

Foto: Facebook/ Tomio Okamura-SPD

Fotografie Tomio Okamury z akce Konec léta s opicí.

„Fotky s naším logem se přesto objevily na volebním portálu pana Okamury a muselo následovat naše vymezení vůči tomuto chování. Tímto bereme celou věc z naší strany za uzavřenou a nechceme se k ní dále vyjadřovat,“ napsali ve vyjádření pro Seznam Zprávy majitelé pivovaru Nachmelená opice Michal Kuřec a Jiří Valenta.

Tomio Okamura ani přes výzvu fotografie odstranit nehodlá. „Panovala tam skvělá atmosféra, viz fotografie, až na jednoho jediného pána, který o sobě říkal, že je provozovatel jednoho místního baru, a snažil se být nepříjemný, protože mě evidentně neměl rád a nelíbila se mu moje přítomnost,“ reagoval šéf SPD Okamura.

Podle Okamury je vše v pořádku, protože se jednalo o veřejně přístupnou akci. „Doufám, že nikdo nikomu nechce zakazovat chodit s přáteli na pivo,“ dodal šéf SPD.

V krátké době jde už o několikátý problém, který hnutí SPD má se svými propagačními fotografiemi. V polovině srpna strana použila v kampani fotku pěveckého spolku Újezdská Rozmarýna z Újezdu u Brna, který o tom nevěděl a protestoval. SPD nakonec fotografii stáhla.

Reklama

Doporučované