Hlavní obsah

OKD po útoku hackerů obnoví těžbu, vytvořilo oddělenou počítačovou síť

Těžbu v dolech OKD ochromil útok hackerů.

Reklama

Společnost OKD už má vytvořenou plně funkční oddělenou interní počítačovou síť, která zajistí, že po hackerském útoku bude moci být ve všech dolech firmy na Karvinsku obnovena těžba. Síť spustí v noci, tak aby se v pátek mohlo začít těžit uhlí, řekl ve čtvrtek mluvčí OKD Ivo Čelechovský.

Článek

Hackerský útok ochromil počítačovou síť firmy v pondělí. Společnost proto z bezpečnostních důvodů ihned ukončila v dolech těžbu. Během vánočních svátků měl být ale ve firmě omezený provoz a těžit uhlí se během nich nemělo.

„Provoz sítě zahájíme 26. prosince v noci, aby zaměstnanci na noční směně mohli začít s přípravami na páteční provoz,“ uvedl mluvčí. Hlavní prioritou obnovy počítačové sítě OKD podle něj bude zajištění bezpečnosti zaměstnanců.

„Tato počítačová síť bude mimo jiné monitorovat výskyt zaměstnanců v jednotlivých porubech (dobývacích prostorech) a pracovištích, ovládání a kontrolu vybraných strojních zařízení v podzemí, ale i například systémy pro vypínání přívodu elektrické energie v případě nepřípustné koncentrace důlních plynů či kontrolovanou evidenci výbušnin učených pro trhací práce,“ uvedl Čelechovský.

Reklama

Související témata:

Doporučované