Hlavní obsah

Zemanovi soupeři se sešli u Drahoše a slíbili mu pomoc ve finále

Jiří Drahoš rozmlouval se svými fanoušky a rozdával rozhovory pro BBC nebo časopis Politico.Video: Jolana Humpálová

 

Reklama

Soupeř Miloše Zemana ve druhém kole přímé volby oslavoval úspěch, ale hovořilo se i o tom, jak za dva týdny vyhrát.

Článek

Jiří Drahoš, jeho tým, podporovatelé, ale i soupeři. Ti všichni v sobotu večer v pražském kulturním centru La Fabrika slavili úspěch.

Jiří drahoš v prvním kole získal hlasy 26,6 procenta voličů. Že bude v poli několika vyzyvatelů Miloše Zemana tím hlavním, bylo jasné už před čtvrtou odpoledne, kdy bylo sečteno 90 procent hlasů.

Bývalý předseda akademie věd s manželkou přišli do svého volebního štábu v La Fabrice mezi podporovatele.

Na stejné místo dorazily desítky lidí z volebního týmu, poradců i bývalých kolegů. Ze známých osobností se objevila například dokumentaristka Olga Sommerová, bývalý předseda Akademie věd Václav Pačes, ale třeba také herec Milan Šteindler či mladý zpěvák Adam Mišík.

Jiří Drahoš většinu času trávil mezi novináři. Rozdával rozhovory nejen českým, ale i zahraničním médiím. Přijela například BBC nebo časopis Politico.

Tým Jiřího Drahoše po sečtení všech výsledků obvolal všechny soupeře z prvního kola. Tedy kromě Miloše Zemana, a pozval je do volebního štábu. Jako první přišel Marek Hilšer, po něm dorazil také MIchal Horáček. Oba Drahošovi slíbili aktivní pomoc před druhým kolem a vyzvali své voliče, aby Drahoše podpořili.

Reklama

Doporučované