Hlavní obsah

Olomouc zveřejnila na webu seznam plánovaných veřejných zakázek

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Olomoucká radnice zveřejnila na svém webu seznam bezmála 130 nejvýznamnějších veřejných zakázek, které plánuje vypsat v letošním roce. Radnice si od tohoto opatření kromě zvýšení transparentnosti slibuje i větší zájem dodavatelů.

Článek

Radnice na webu poskytla případným dodavatelům základní informace o předmětu zakázek, jejich předpokládané hodnotě i termínech zadávacího řízení a realizace. Seznam zakázek bude několikrát za rok aktualizován. „Postupujeme transparentně a klademe důraz na výslednou kvalitu. Proto je zejména v současné době, kdy je na stavebním trhu zvýšená poptávka po kvalitních dodavatelích, výhodou, pokud si dodavatelé mohou informaci o vypisovaných zakázkách vyhledat s předstihem,“ uvedl primátorův náměstek Martin Major (ODS).

Zveřejnění plánovaných veřejných zakázek podle Majora posílí konkurenci na trhu a zvýší šance města dostat od účastníků tendrů ty nejlepší nabídky. „Potenciální zájemci se tak mohou zavčas zaměřit na typy veřejných zakázek, které jim profesně vyhovují, a z toho mohou následně plynout i případné finanční úspory pro město jako zadavatele,“ míní Major.

Seznam plánovaných veřejných zakázek na rok 2021 vypracoval odbor investic magistrátu. Plán zahrnuje nejen zakázky města, ale také jeho příspěvkových organizaci a akciových společností.

„Pro letošní rok se jedná o 81 veřejných zakázek na stavební práce, pět veřejných zakázek na technické projektování, 20 veřejných zakázek na dodávky gastrozařízení pro obnovu zařízení školních jídelen a 22 veřejných zakázek na ostatní nákupy,“ uvedla vedoucí oddělení veřejných zakázek na odboru investic Alena Vačkářová.

Podle ředitele Okresní hospodářské komory Olomouc Radima Kašpara je rozhodnutí města krok správným směrem. „Vzhledem k aktuální době je pro podnikatele klíčové i plánování a tento krok města je v tomhle určitě velmi prospěšný. Stejně tak budeme rádi, když se do místních zakázek budou zapojovat co nejvíce firmy z našeho regionu,“ komentoval Kašpar zveřejnění plánovaných zakázek na webu radnice.

Reklama

Doporučované