Hlavní obsah

Přes jih Moravy se přehnaly bouřky, přívalové deště vytopily sklepy i domy

Hasiči včera zaznamenali nejméně přes 120 výjezdů.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Bouřky a přívalové deště v Jihomoravském kraji ve čtvrtek večer a během noci zaměstnaly hasiče, v souvislosti s nimi zasahovali u 38 událostí. Především šlo o čerpání vody ze sklepů. Na webu hasičů to uvedl jejich mluvčí Petr Příkaský.

Článek

Bouřky se krajem přehnaly večer, 38 událostí hasiči evidují do 22:30. Z toho ve 28 případech šlo o čerpání vody ze zatopených sklepů. Celkem 34 událostí řešili hasiči na Vyškovsku.

Z toho v Ivanovicích na Hané zasahovali u 24 událostí. „Silný vítr uvolnil část plechové střechy rodinného domu v Ivanovicích na Hané. Hasiči střechu zajistili a překryli plachtou,“ uvedl mluvčí.

Bouřky zasáhly například i sousední Olomoucký kraj, v Tvorovicích na Prostějovsku přívalové deště zaplavily dolní část obce. Voda a bláto z polí zatopily sklepy, průjezdy i obytné prostory zhruba desítky domů.

Hasiči zasahovali kvůli bouřkám doprovázeným silnými dešti po celém Olomouckém kraji, nejvíce výjezdů bylo na Šumpersku, ale zasahovali i na Prostějovsku, Olomoucku či Přerovsku. Na kontě měli před 22. hodinou více než 120 zásahů.

Reklama

Související témata:

Doporučované