Hlavní obsah

Olympijská nominace velké překvapení nepřinese. Eliáše ani Hudlera v ní nečekejte, říká Josef Jandač

Josef Jandač hovoří o nominaci na olympijské hry.

 

Reklama

Trenéři národních hokejových týmů musí odtajnit konečnou nominaci na olympijský turnaj 15. ledna. Při neúčasti hráčů z NHL si musí Josef Jandač vystačit s těmi, kteří hrají v evropských klubech.

Článek

Ve spojení s českou olympijskou nominací byla zmiňována i jména hráčů, kteří za sebou mají bohatou kariéru v NHL, ale momentálně jsou bez angažmá. Jednalo se například o Patrika Eliáše nebo Jiřího Hudlera. „Žádné takové překvapení se nebude konat. Pouze jména to na ledě neodehrají a nominovaní hráči musí mít odpovídající výkonnost,“ říká trenér Josef Jandač.

Jiná situace je u obránce Zbyňka Michálka. I on strávil několik sezon v zámoří a v průběhu října zamířil do pražské Sparty. „U něj je samozřejmě znát velká zkušenost. Ale musí se rozehrát a dostat se do optimální formy, protože zápasy na mezinárodní scéně se hrají v úplně jiné rychlosti,“ myslí si Jandač.

Jandačovi pomůžou při tvorbě konečné nominace i výkony na turnaji Channel One Cup, který českou reprezentaci čeká v prosinci. Během něho se Češi představí i v pražské O2 areně, kde 13. prosince vyzvou Finsko.

Podívejte se na kompletní rozhovor s trenérem české reprezentace.

Rozhovor s Josefem Jandačem.

Reklama

Související témata:

Doporučované