Hlavní obsah

Olympijská pochodeň doputovala do „vesnice tučňáků”

Pochodeň zimních olympijských her v jihokorejském městě Kwangdžu (video: AP).

 

Reklama

Pochodeň s ohněm zimních olympijských her roku 2018 předala svou štafetu po třídenní zastávce v jihokorejském městě Kwangdžu. Završením byl běh místní čtvrtí zvanou Penguin Village.

Článek

Štafeta s pochodní pro únorové zimní olympijské hry v Pchjongčchangu se přesune z města Kwangdžu do dalšího bodu. Tím je město Namwon v provincii Severní Čolla. 

Vrcholem ve městě Kwangdžu byl běh s olympijským ohněm místní kulturní vesničkou zvanou Penguin Village (vesnice tučňáků). V téhle čtvrti ale žádné tučňáky dnes nenajdeme. Místo je prý pojmenované podle jednoho z místních, který zde žil a jehož chůze připomínala pohyby tučňáka. 

Penguin Village je venkovní uměleckou galerií, kterou často navštěvují turisté. Venkovní exponáty jsou například z použitých věcí, které lidé vyhodili. 

Organizátoři olympijských her také oznámili aktuální čísla prodeje vstupenek. Od pátku (24. listopadu) jich bylo prodáno 555 tisíc.

Největší zájem je o vstupenky na alpské lyžování, běh na lyžích nebo sporty „na ledu” jako krasobruslení nebo lední hokej. Vstupenek je stále dostatek, prodala se zatím zhruba polovina. 

Olympijský oheň putuje celkem 100 dní po Jižní Koreji od 1. listopadu. V průběhu cesty měřící symbolických 2018 kilometrů pochodeň ponese postupně 7500 lidí. Poslední člen štafety zůstává tradičně utajen. Zimní olympijské hry 2018 vypuknou 9. února.

Reklama

Doporučované