Hlavní obsah

Olympijské přípravy finišují. Do her v Tokiu zbývá přesně půlrok

Foto: Alessandro Di Ciommo/NurPhoto / Getty Images

Do olympijských her v Tokiu zbývá přesně půlrok.

Reklama

Sportovní vrchol letošního roku se blíží kvapíkovým tempem. Podruhé v historii se olympijské hry uskuteční v Tokiu. Do začátku olympiády v hlavním japonském městě zbývá už jen půlrok.

Článek

Olympijské kruhy připlouvají do Tokia. Na pozadí jsou vidět dominanty města Duhový most a Tokijská věž. Hry proběhnou od 24. července do 9. srpna.Video: AP

Premiéru zažilo Tokio v roce 1964, kdy se zde uskutečnily taktéž letní hry. Československo tehdy skončilo v pořadí získaných medailí na devátém místě, když získalo celkem 14 cenných kovů. Zazářila zde zejména gymnastka Věra Čáslavská, která získala tři zlata a jedno stříbro.

K té odkazuje také letošní kolekce oblečení českých sportovců, na kterém je vyobrazena silueta gymnastky. Dále je jeho dominantou nápis Česká republika, ovšem v japonštině. „Vzdáme tím hold pořadatelům a fanouškům. Chtěli bychom si tím také získat jejich přízeň,“ přeje si šéf Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Foto: Profimedia.cz

Takhle vypadá oblečení českých olympioniků pro hry v Tokiu.

Dost pravděpodobně půjde o nejteplejší olympiádu v historii a podle studie agentury Gracenote Sports si z ní čeští sportovci odvezou celkem 8 medailí. Cenný kov podle odhadů získají Filip Nepejchal, Jiří Prskavec, české tenisové deblistky, Lukáš Krpálek, Tomáš Nýdrle, Adam Ondra, Josef Dostál a Martin Fuksa.

O tom, jak to bude doopravdy, se přesvědčíme už brzy, olympiáda v Tokiu totiž začíná přesně za 6 měsíců.

Reklama

Doporučované