Hlavní obsah

Dopravní komplikace na D1 během víkendu zesílí, silničáři přestaví omezení

Foto: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

Pěkný víkend na D1.

Reklama

Provoz na dvou opravovaných úsecích dálnice D1 bude během víkendu ještě více omezen než dosud.

Článek

Silničáři na úsecích mezi Ostředkem a Šternovem a Hořicemi a Koberovicemi přestaví kvůli pokračujícím opravám dosavadní dopravní omezení. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) o tom dnes informovalo v tiskové zprávě. Provoz bude zpočátku veden v jednom jízdním pruhu pro každý směr, v průběhu víkendu se bude režim provozu postupně uvolňovat. V současnosti se na opravovaných úsecích jezdí ve dvou zúžených pruzích v každém směru.

Na úsek Hořice-Koberovice plánuje ŘSD nastoupit dnes a přestavba by měla být hotová nejpozději během nočních hodin ze soboty na neděli. Mezi Ostředkem a Šternovem začnou práce v sobotu ráno a provoz se rozšíří do dvou zúžených pruhů pro každý směr během pondělního dopoledne.

V obou případech je podle ŘSD přestavba současných omezení nutná kvůli začátku další etapy oprav. Definitivní dokončení prací na obou úsecích silničáři plánují do listopadu letošního roku.

Opravy na dálnici D1 začaly před pěti lety a zatím je hotovo zhruba 64 kilometrů z celkových 160,8 kilometru. V současnosti pokračují práce na pěti úsecích. Do konce srpna by se měly otevřít úseky Jihlava - Velký Beranov a Velké Meziříčí - Lhotka. Pátým úsekem je trasa mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem. Kompletní dokončení prací na D1 je plánováno do roku 2021.

Reklama

Související témata:

Doporučované