Hlavní obsah

Omlouvám se za spolupráci s Woodym Allenem, napsala herečka Sorvinová

Mira Sorvinová se omluvila Dylan Farrowové za oslavování Woodyho AllenaVideo: AP

 

Reklama

Herečka Mira Sorvinová se omluvila za spolupráci s Woodym Allenem. V otevřeném dopise adresovaném jeho dceři Dylan Farrowové vyjádřila lítost nad účinkováním ve filmu Mocná Afrodité. S režisérem už prý nikdy točit nebude.

Článek

Americká herečka Mira Sorvinová lituje účasti na filmu Woodyho Allena Mocná Afrodité. Za vedlejší roli prostitutky získala v roce 1996 Oscara. Teď poslala Allenově dceři Dylan Farrowové otevřený dopis, ve kterém se jí za spolupráci s Allenem omlouvá.

Dylan Farrowová před čtyřmi lety obvinila adoptivního otce z toho, že ji jako malou sexuálně zneužil. Režisér svalil vinu na Miu Farrowovou, svou bývalou manželku a hereckou kolegyni. Prý se mu za nepodařené manželství mstila.

V prosinci napsala Dylan Farrowová komentář v Los Angeles Times. Svěřila se s tím, jak je frustrovaná pokrytectvím filmového průmyslu, který teď uznává oběti sexuálního zneužívání, ačkoliv předtím její tvrzení nechtěl ověřovat. „Pravdu je těžké popřít, ale snadno ignorovat,” napsala Farrowová.

„Nedokážu si představit, jak jste se cítila všechny ty roky. Když jste sledovala někoho, kdo vám ubližoval jako malé bezbranné holčičce, jak je oslavován - znovu a znovu. Byl oslavován i mnou a bezpočtem dalších z Hollywoodu, kteří ho chválili a vás ignorovali,” napsala Sorvinová emotivně. Farrowová odpověděla na Twitteru, že je „ohromena krásným dopisem”.

Sorvinová byla loni jedna z prvních, která otevřeně vystoupila a obvinila producenta Harveyho Weinsteina ze sexuálního obtěžování. Kvůli zásahům producenta si pak zřejmě nezahrála ve fantasy Pán prstenů, s čímž se nedávno svěřil režisér slavné trilogie Peter Jackson.

Reklama

Doporučované