Hlavní obsah

Omluva Jaromíra Soukupa, velryba-špion a pospolitost Sparty se Slavií pro Šurala

Den očima Šimona Trantiny.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Události z úterý 30. dubna vybíral redaktor Šimon Trantina.

Článek

Fanoušci pražské fotbalové Slavie uctili památku tragicky zesnulého bývalého sparťanského kapitána Josefa Šurala, který zemřel v pondělí po nehodě mikrobusu na cestě ze zápasu se svým týmem Alanyaspor. Na pietní místo stadionu Sparty na Letné mezi svíčky, věnce a jiné předměty přinesli velký červenobílý věnec.

Norští námořníci objevili poblíž ostrova Ingoya na severu země běluhu vybavenou postrojem na GoPro kameru a jiným vybavením pro špionáž. To mělo být podle analýzy úřadů vyrobeno v Petrohradě. Norsko tedy vyvodilo závěr, že Rusové trénují bílé kytovce pro špionáž. Tomu nahrává fakt, že ruská armáda má poblíž Ingoyi základnu.

Indická armáda se na Twitteru pochlubila velkým objevem. Stopy bájného himalájského stvoření Yettiho měli vůbec poprvé zachytit indičtí vojáci, kteří hrdě zapózovali na fotografii. Někteří se nestačí divit tomu, jak si Indové vyložili stopy zvířat ve sněhu.

V roce 2100 bude na Facebooku téměř pět miliard účtů již nežijících uživatelů. V roce 2070, o 30 let předtím, překoná počet profilů zesnulých všechny žijící lidi zaregistrované na sociální síti. Poukázala na to nejnovější studie univerzity v Oxfordu.

Jaromír Soukup se musí omluvit České televizi za své výroky o jejím hospodaření. Rozhodl tak Městský soud v Praze. Tvrzení moderátora několika pořadů a ředitele TV Barrandov nebyla podle soudu kritikou, jak se televize hájila, ale dehonestujícími výroky. Rozsudek není pravomocný, Barrandov se proti němu může odvolat.

Reklama

Doporučované