Hlavní obsah

Omluva nestačila. Bushův synovec dostal za nahrávku s Trumpem vyhazov z televize

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Mladý Bush jako moderátor končí, přizvukoval Trumpovi při jeho vulgárních slovech o ženách (video: Anita Baselová).

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Televize NBC ho jako moderátora už nechce, značná část jejich publika jsou totiž ženy.

Článek

Moderátor americké televize NBC Billy Bush přišel o místo kvůli zveřejnění videa, na němž přizvukoval republikánskému kandidátu Donaldu Trumpovi v obscénních slovech o ženách. Bush se za svou roli na nahrávce, která se výrazně promítla do průběhu posledních dvou týdnů prezidentské kampaně, omluvil. Vedení pořadu Today, který moderoval, však jeho chování označilo za neodpustitelné, uvedla agentura Reuters.

Pětačtyřicetiletý synovec bývalého amerického prezidenta George Bushe mladšího na 11 let starém videu vtipkuje s Trumpem, tehdy úspěšným moderátorem reality show, který popisuje, jak se snažil svádět vdanou ženu a jak se od něho ženy nechají osahávat a líbat, protože je slavný a bohatý. Bush, který byl tehdy moderátorem pořadu o celebritách, se vzápětí po zveřejnění nahrávky omluvil a nyní dodal, že je „velmi vděčný za rozhovory se svými dcerami a za veškerou podporu od rodiny, přátel a kolegů".

Stanice NBC ve stručném prohlášení uvedla, že již není moderátorem ranního pořadu Today a popřála mu štěstí. Značnou část publika pořadu tvoří ženy a jeho producent Noah Oppenheim v prohlášení k zaměstnancům napsal, že „neexistuje zkrátka žádná omluva pro Billyho slova a chování na té nahrávce".

Trump začal po zveřejnění videa ztrácet v průzkumech veřejného mínění na svou sokyni Hillary Clintonovou a obvinil média z konspirace proti své osobě.

Reklama

Doporučované