Hlavní obsah

Online Scholu Pragensis „navštívilo“ asi sedmnáct tisíc lidí

Foto: Pexels.com

Ilustrační fotografie.

Reklama

Veletrhu vzdělávání Schola Pragensis, který se letos kvůli pandemii covidu-19 konal online, se virtuálně zúčastnilo asi sedmnáct tisíc diváků.

Článek

„Zhlédli živé vysílání od čtvrtka 26. listopadu do soboty 28. listopadu,“ uvedl mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman. Každoročně na akci, která se obvykle koná v Kongresovém centru v Praze, dorazí zhruba 30 tisíc lidí.

Díky online formě si podle dřívějšího vyjádření organizátorů mohlo nabízený obsah přes webovou platformu najít a zhlédnout více lidí. Tedy i ti, pro které by cesta do Kongresového centra byla problematická.

Organizaci letošního veletrhu zajišťovala Smíchovská střední průmyslová škola a gymnázium ve spolupráci se Střední průmyslovou školou sdělovací techniky a Pražským inovačním institutem. Program živého vysílání vymysleli absolventi a studenti. Ti se postarali také o technické a produkční zajištění a moderování akce. „Letošní online ročník ukázal, že když studenti středních škol dostanou důvěru, zvládnou i velmi náročnou profesionální práci,“ uvedl k tomu radní hlavního města pro školství Vít Šimral (Piráti).

Podle Hofmana bude přehlídka pokračovat na webových stránkách www.scholapragensis.cz. do konce února 2021. Na webu nabídne mimo jiné poradny s kariérními poradci, podcasty a další informace z pražského školství.

Do veletrhu, jehož cílem je mimo jiné žákům posledního ročníku základních škol představit jednotlivé školy, se letos zapojilo 197 středních a vyšších odborných škol z Prahy a středních Čech. Tyto školy se podle Hofmana na webových stránkách Scholy Pragensis prezentují takzvanou Kartou školy, která obsahuje informace o vyučovaných oborech, průvodní video a fotogalerii. „Další školy, jež se veletrhu neúčastnily, mohou své prezentace v případě zájmu postupně na webové stránky přidávat,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Doporučované