Hlavní obsah

Česká smíšená štafeta dojela osmá, zlato zajistil Francii Fourcade

Foto: ČOV/Pavel Lebeda

Smíšená štafeta ve složení Vítková, Davidová, Moravec a Krčmář dojela osmá.

Reklama

Čeští hokejisté budou ve čtvrtfinále hrát proti USA. Smíšenou štafetu ovládli Francouzi.

Článek

Česká smíšená štafeta ve složení Veronika Vítková, Markéta Davidová, Ondřej Moravec a Michal Krčmář neobhájila stříbro ze Soči a dojela osmá. Vyhráli Francouzi, stříbro putuje do Norska a bronz patří Itálii. Německo jelo pro zlato, ale při poslední položce odstřelil naděje Arnd Peiffer a musel se spokojit se čtvrtým místem.

Z dnešního hokejového zápasu USA se Slovenskem vzešel soupeř pro tým České republiky - bude to celek USA. Ve čtvrtfinále se utkají zítra, ve středu 21. února. Češi do čtvrtfinálového zápasu postoupili přímo, z prvního místa ve své skupině.

Němečtí sdruženáři si dojeli pro kompletní sadu medailí. Zvítězil Johannes Rydzek, stříbro získal Fabian Riessle a Eric Frenzel má bronz. Nejlepší z českých reprezentantů Tomáš Portyk dojel na 19. místě. Miroslav Dvořák byl 26., Ondřej Pažout 37. a Lukáš Daněk 46.

Dění na 23. zimních olympijských hrách jsme sledovali online i v úterý:

15:28 - Německo po 26 sekundách rozhodlo, zahraje si čtvrtfinále

Yannic Seidenberg rozhodl prodloužení osmifinále se Švýcary po 26 vteřinách. Čtvrtfinále se Švédskem si zahraje Německo. To byla také tečka za olympijským dnem.

15:23 - Finsko je v semifinále, Německo se Švýcarskem si zahrají prodloužení

Jihokorejci dlouho vzdorovali favoritům z Finska a v závěru utkání to zkusili bez brankáře. Do prázdné brány se ale trefil Sakari Manninen, a ve čtvrtfinále si tak s Kanadou zahraje Finsko. Švédové si musí na svého čtvrtfinálového soupeře ještě počkat. Ve třetí třetině zápasu mezi Švýcarskem a Německem jsme se branky nedočkali. Pokračuje se proto desetiminutovým prodloužením čtyři na čtyři.

14:56 - Curling - muži: Spojené státy s Itálií se přiblížily k postupu

Výsledky 9. kola curlingového turnaje mužů: Švýcarsko - USA 4:8, Norsko - Itálie 4:6, Japonsko - Dánsko 6:4.

14:37 - Hokej po 2. třetině: Finsko - Jižní Korea 3:2, Švýcarsko - Německo 1:1

Finové se ve druhé třetině dostali už do tříbrankového vedení, ale Jihokorejci dokázali snížit na 3:2. Švýcaři ve druhé části vyrovnali a s Němci hrají nerozhodně 1:1.

14:13 - Nejlepší český sdruženář Portyk je devatenáctý

Pro nejlepší české umístění ze závodu sdruženářů si dojel Tomáš Portyk, který skončil na 19. příčce. Miroslav Dvořák byl 26., Ondřej Pažout 37. a Lukáš Daněk 46.

14:10 - Němečtí sdruženáři si uspořádali vlastní závod

Všechny tři medaile ze závodu sdruženářů putují do Německa. Zvítězil Johannes Rydzek, druhý dojel Fabian Riessle a třetí Eric Frenzel. Věčně druhý Japonec Akito Watabe skončil pátý.

14:06 - Severská kombinace: O zlato jede sedm sdruženářů

Po 7,5 kilometru vede Nor Riiber, ale na čele jede kompaktní sedmičlenná skupina. V ní je Japonec Watabe i Němec Frenzel. Nejlepší český reprezentant Tomáš Portyk drží 18. místo.

13:56 - Hokej: Finové a Němci mají zatím ke čtvrtfinále blíž

Finsko vstoupilo do druhé třetiny s vedením 1:0 nad domácí Jižní Koreou. V souběžně hraném utkání vystřelil Německu jednobrankové vedení Leo Pfoederl.

13:45 - Sdruženáři běží závod na 10 kilometrů

První do desetikilometrové trati vyběhl Japonec Akito Watabe. Sekundu na něj ztrácí Jarl Magnus Riiber, o 16 vteřin dále je Rakušan Wilhelm Denifl. Eric Frenzel bude útočit ze čtvrtého místa. Nejlepší z Čechů Tomáš Portyk vyrazil do závodu s mankem 1:50 na 18. příčce, 26. odstartoval Ondřej Pažout, 29. Miroslav Dvořák a 44. Lukáš Daněk.

13:23 - Francie vítězí ve smíšené štafetě, druhé Norsko a třetí Itálie

Francouz Fourcade na posledním úseku rozhodl o vítězství a dojel si pro třetí zlatou medaili z Pchjongčchangu. Druhé dojelo Norsko. Ital Windisch překřížil ve finiši dráhu Peifferovi a i díky tomu si dojel pro bronz. Německo je bez medaile. Česká štafeta končí na osmém místě.

13:19 - Francie bude mít zlato

Fourcade rychlopalbou rozhoduje o zlaté medaili pro Francii. Peiffer odstřelil naděje Německa na zlato a bude bojovat alespoň o bronzovou medaili. Stříbro pro Norsko. Krčmář bude bránit osmou pozici před ruskou štafetou.

13:15 - Francie jde zásluhou Fourcada do čela

Francouz Fourcade má náskok tří sekund na Němce Peiffera na posledním mezičase před příjezdem na střelnici. O bronz stále bojuje Itálie s Norskem. Krčmář by ještě mohl zabojovat o šesté místo.

13:12 - Peiffer dvakrát chyboval a veze si za sebou Fourcada

Němec Peiffer udělal dvě chyby a dal šanci Fourcadovi, který Francii dotahuje šest sekund od zlata. O třetí místo spolu jedou Windisch za Itálii a Nor Svendsen. Krčmář se nemýlil a česká štafeta jede na osmém místě.

13:06 - Za Německo finišuje o zlato Peiffer

Němec Lesser sice něco z náskoku ztratil, ale do posledního úseku vyrazil Peiffer i tak s odstupem 32,6 sekundy na druhou Itálii a třetí Francii. Boe fantasticky dotáhl Norsko na dosah boje o stříbro. Moravec je devátý a Krčmář by ve čtvrté části musel stáhnout 50 sekund, aby Češi brali bronz.

13:04 - Zlato z rychlobruslařské štafety žen zůstává v Koreji

Korejská štafeta rychlobruslařek vybojovala na trati 3000 metrů zlato. Stříbro putuje do Itálie a bronz bere Nizozemsko.

13:00 - Lesser jednou opravoval, ale znovu navýšil náskok na Italy

Německá štafeta opustila položku vestoje na prvním místě. Za nimi se utvořila skupinka Itálie, Běloruska a Francie, která ztrácí přes 40 sekund. Moravec jede na devátém místě za Finy a Rusy. Norsko marně dohání s minutovým odstupem Němce.

12:57 - Francouzi bojují o třetí místo

Mezičas 4,5 kilometru na třetím úseku: 1. Německo 41:55,2, 2. Itálie +40,9, 3. Bělorusko +54,0, 4. Francie +54,5, 5. Norsko +1:08,1, ... 8. Česká republika +1:17,6. Slovensko už v závodu nepokračuje.

12:53 - Německo pokračuje v sólo jízdě

Lesser na první položce nezaváhal a stíhá ho Ital Hoffer. Ztráta ale znovu poskočila na 33,9 sekundy. Třetí stále Bělorusko, ale za Francii ho už dotahuje Desthieux. Moravec bez chyby a drží osmé místo. Na medaili ale snížil ztrátu na 32 sekund.

12:51 - Lesser ztratil pár vteřin z náskoku

Ital Hoffer jede za Němcem Lesserem se ztrátou 25 sekund. Moravec stále osmý, ale už na něj dotírá norská štafeta. 

12:47 - Do závodu se vydává první muž - Němec Lesser

Německo vstoupilo do druhé poloviny závodu štafet s třicetisekundovým náskokem. Druhá je Itálie, třetí Bělorusko. Davidová předala Moravcovi českou štafetu na osmém místě se ztrátou 45 sekund na medaili.

12:45 - Vítková na prvním úseku zlomila pažbu

Ve finiši prvního úseku poslala Vítkovou k zemi Američanka Dunkleeová a Češka zlomila pažbu malorážky.

12:43 - Dahlmeierová čistá a Němci chtějí zlato

Němka Dahlmeierová odskočila Wiererové na 23,3 sekundy. Italka musela hned třikrát opravovat. Domračevová neudělala chybu a posunula Bělorusko na medailovou pozici. Davidová napravila první střelbu a bez opravy pojede na 10. místě. Eckhoffová musela na trestné kolo a Norové se propadli na 12. příčku.

12:39 - Slovensko má obrovskou ztrátu na posledním místě

Ani skvělá běžkyně, jako je Kuzminová, nemůže sjet ztrátu téměř šesti minut, kterou na prvním úseku nabrala Fialková. Slováci beznadějně poslední.

12:36 - Itálie i Německo jedou stále bez chyby

Wiererová jde rychlopalbou do vedení. Dahlmeierová ale jede hned za ní. Na střelnici také neudělala chybu. Třetí s odstupem Francouzka Bescondová. Davidová jen těsně odvrátila hrozbu trestného kola a se třemi chybami pokračuje až na 13. místě.

12:32 - Vítková běžela poslední úsek skvěle a výtahla štafetu na čtvrté místo

Na první předávce byla nejrychlejší Itálie a na druhém úseku pojede Wiererová. Druhé je Německo. Za jeho štafetu jde do závodu Dahlmeierová. Třetí Francie a Bescondová vyjíždí. Čtvrtá startuje do druhého úseku Češka Davidová.

12:30 - Karolína Erbanová s bronzovou medailí

12:27 - Vittoziová fantasticky střílí a s náskokem vede

Druhou střelbu zvládla opět skvěle Vittoziová. Druhé Německo se ztrátou 6,8 sekundy. S větším odstupem jede ukrajinská štafeta. Vítková jednou opravovala a je na 10. příčce. Manko na první Itálii narostlo na 32 sekund.

12:23 - Na druhém mezičasu se už dopředu derou Němci

Hinzová vytáhla německou štafetu na třetí místo. Na metě 3,6 kilometru ale vede Italka Vittoziová, druhá je Francouzka Dorinová Habertová. Vítková 12. se ztrátou 23,5 sekundy. Obrovskou ztrátu nabrala Slovenka Fialková, která musela hned na tři trestná kola.

12:20 - Vítková nerozjela štafetu dobře, dvakrát dobíjela

První střelbu nejlépe zvládla za Itálii Vittoziová, druzí jsou Kazachstánci a třetí Francie. Vítková opustila střelnici v kontaktu s norskou štafetou na 18. místě.

12:15 - Smíšená štafeta biatlonistů začala, Češi jedou s číslem 13

12:10 - Všechno už se chystá na start smíšené štafety biatlonistů

Česká sestava ve složení Veronika Vítková, Markéta Davidová, Ondřej Moravec a Michal Krčmář bude obhajovat stříbrnou medaili ze Soči. Velkými favority jsou Němci a Norové, překvapit ale může třeba Itálie nebo Švédsko. Závod začíná ve 12:15.

12:06 - Bronzovou medaili dostala Erbanová

Medailového ceremoniálu se dočkala i rychlobruslařka Karolína Erbanová. V závodě na 500 metrů si dojela pro třetí místo.

12:01 - Skokanskou část závodu sdruženářů ovládl Watabe, Portyk je osmnáctý

Japonský favorit Aikito Watabe potvrdil odhady a po skokanské části je mezi sdruženáři první. Nejlepší z českých reprezentantů Tomáš Portyk drží 18. místo. Ondřej Pažout je 26., Miroslav Dvořák 29. a Lukáš Daněk 44.

11:52 - Britská favoritka Elise Christieová měla získat tři medaile, z her ale odjede s prázdnou

Bristká rychlobruslařka Elise Christieová byla diskvalifikována v rozjížďce short tracku na 1000 metrů a končí na hrách bez medaile. Velká favoritka na zisk medailí ze všech tří tratí nedala zapomenout na tři diskvalifikace ze Soči a ani v Pchjongčchangu na pódium nevystoupí.

11:42 - Portyk si doskočil pro průběžné paté místo

Skok Tomáše Portyka v délce 120,5 metru stačil na průběžné páté místo, Ondřej Pažout je zatím desátý, Miroslav Dvořák dvanáctý a Lukáš Daněk 24. Ještě ale bude skákat 19 sdruženářů.

11:30 - Dvacet skokanů odskákalo, Pažout čtvrtý, Dvořák pátý

Miroslav Dvořák skočil slušných 119,5 metru a patří mu páté místo hned za Ondřejem Pažoutem. Máme za sebou 20 závodníků.

11:22 - Nestárnoucí skokan na lyžích Noriaki Kasai chce startovat na olympiádě i v roce 2026, bude mu 53 let

„Nesnáším číslo devět, chci startovat na deseti olympiádách,” říká medailista z Lillehammeru 1994, který je na svých osmých hrách. Kasai poprvé startoval v Albertville v roce 1992 a svou olympijskou kariéru chce zakončit v 53 letech na olympijských hrách 2026. Peking 2022 proto bere jen jako mezikrok.

11:08 - Pažout po sedmi skocích vede, Daněk čtvrtý

Českému sdruženáři Ondřeji Pažoutovi se skok povedl a se ziskem 105,2 bodu vede. Mohl by se vejít do první dvacítky. Lukáš Daněk skočil o poznání hůře, na Pažouta ztratil deset metrů a je průběžně čtvrtý.

11:00 - Startuje závod v severské kombinaci, Češi zabojují o výraznější úspěch

Největším favoritem je mezi sdruženáři vedoucí muž světového poháru a stříbrný z prvního závodu v Pchjongčchangu Akito Watabe. Druhou zlatou bude ale chtít také Němec Eric Frenzel. Z českých reprezentantů skáče jako první s číslem 3 Ondřej Pažout, Lukáš Daněk má číslo 7, Miroslav Dvořák 17 a Tomáš Portyk 29.

10:55 - Nedáš, dostaneš. Slovinci drtili Nory, ale do čtvrtfinále jdou seveřané

Slovinci trefili v prodloužení tyč a byli blízko vítězné branky. Norové ale využili zmatků ve slovinském brankovišti a vstřelili gól na 2:1. Po 24 letech tak poprvé vítězí na olympijském turnaji a znamená to hned postup do čtvrtfinále s Olympijskými sportovci z Ruska.

10:47 - Druhý čtvrtfinalista vzejde až z prodloužení nebo nájezdů

Nor Tommy Kristiansen na začátku třetí třetiny vyrovnal stav čtvrtfinále se Slovinskem na 1:1 a tak i zápas v normální hrací době skončil. Slovinci ale do desetiminutového prodloužení vstoupí s výhodou přesilovky.

10:39 - Švýcarské hokejistky vybojovaly páté místo 

Švýcarsko udrželo hubené vedení z první třetiny a nad Japonskem zvítězilo v boji o páté místo 1:0.

10:23 - Globální oteplování do roku 2050 dramaticky sníží počet možných lokalit pro konání zimní olympiády

Vědci zjistili, že v devíti z devatenácti lokalit, kde se v minulosti konaly zimní olympijské hry, by v příštím půlstoletí už nemusely být pro zimní sporty vhodné podmínky.

Jaký je dopad globálního oteplování na konání zimních olympijských her?Video: Lukáš Marek, Seznam Zprávy

10:08 - Závod snowboardistek v Big Airu odstartuje o den dřív

Stejně jako kombinační závod sjezdařek i soutěž snowboardistek v Big Airu přesunuli pořadatelé kvůli nepříznivé předpovědi počasí z pátku na čtvrtek. Ve finále se ale bohužel nepředstaví ani jedna česká reprezentantka. Šárka Pančochová i Kateřina Vojáčková nepostoupily z kvalifikace.

9:59 - Slovinci drží jednobrankový náskok

Slovinští hokejisté Nory ve druhé třetině přestříleli, ale stále vedou pouze nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Stav se nezměnil ani v utkání ženského hokeje. Švýcarsko - Japonsko 1:0.

9:48 - Krčmářovi fandí i Korejci

Biatlonistka Veronika Zvařičová našla v ulicích Pchjongčchangu plakát s Michalem Krčmářem. Favorit domácích fanoušků je tedy jasný.

Foto: Instagram.com / Veronika Zvařičová

Veronika Zvařičová našla v ulicích Pchjongčchangu plakát Michala Krčmáře.

9:31 - Smíšené štafetě českých biatlonistů drží na dálku palce Gabriela Koukalová

9:20 - Slovinští hokejisté se těší ve čtvrtfinále z vedení

Druhé čtvrtfinále začali lépe Slovinci a nad Nory vedou po první třetině 1:0. Souběžně se hraje také zápas o 5. místo ženského hokejového turnaje a zatím k němu mají blíž Švýcarky, které se dostaly proti Japonkám do vedení 1:0.

9:13 - „Můžete být žena, můžete rodit děti a vyhrávat olympijské medaile,” řekla Francouzka Marie Martinodová na oslavu stříbra z U-rampy

Martinodová zajela v Pchjongčchangu poslední závod kariéry. Její emotivní projev zveřejnilo BBC.

8:45 - Třetí dopingový skandál

Pozitivní test na fenoterol měl slovinský hokejista Žiga Jeglič. Nenastoupil tak v dnešním hokejovém utkání Slovinska s Norskem. Olympijskou vesnici musí opustit do 24 hodin.

8:28 - Horák pravděpodobně nebude závodit v Big Airu

Snowboardista Petr Horák upadl při tréninku. Na start kvalifikace se tak nejspíše nepostaví. Horák podle serveru iDNES.cz upadl při nácviku trojitého salta.

8:15 - Kvalifikaci lyžařů na U-rampě vyhrál Aaron Blunck

Celý závod ovládli Američané. Další příčky obsadili Alex Ferreira a Torin Yater-Wallace.

Foto: Háta Sassmannová

Aaron Blunck na kvalifikaci (foto: Instagram/aaronblunck).

7:55 - Nejvíce medailí má na kontě Norsko

Norové zatím vybojovali 28 medailí celkem, z toho 11 zlatých. V těsném závěsu je Německo s 10 výhrami. Česko má celkem 6 medailí, jedno zlato získala Ester Ledecká. Reportér Oliver Sálus zjišťoval, jakou roli bude Ledecká hrát ve sportovním marketingu.

7:40 - Olympijští curleři reagují na skandál Krušelnického

„Doping je hloupost, v jakémkoliv sportu, u jakéhokoliv člověka,” řekl agentuře AP trenér italského týmu Marco Mariani. Podobně reagoval i trenér japonského týmu.

7:27 - Český tým při tréninku vysklil dvě plexiskla. Pravděpodobně se řídí příslovím, že střepy přinášejí štěstí

7:05 - Ikonický moment her

Světem hýbe ikonická momentka, na které akrobatický lyžař Gus Kenworthy dává po závodě polibek svému příteli. Živě ho vysílala televize CNN.

6:36 - Pořadatelé kvůli počasí posouvají závod Big Air snowboardistek

Místo pátku 23. února začne finále akrobatických skoků už ve čtvrtek v půl druhé ráno středoevropského času. Závod proběhne bez české účasti. Šárka Pančochová a Kateřina Vojáčková neuspěly v kvalifikaci. Se špatným počasím se olympijské hry potýkají již od začátku, více si přečtěte ve článku níže.

6:25 - Češi se ve čtvrtfinále utkají s USA

Americký tým porazil Slovensko 5:1. Vítěznou branku vstřelil Ryan Donato.

6:23 - Český národní tým během zápasu USA a Slovenska trénuje

6:21 - Další americký gól 

Necelé čtyři minuty před koncem vede tým USA nad Slováky 5:1. Soupeřem týmu České republiky tak budou ve čtvrtfinále pravděpodobně Američané.

6:12 - Američané vedou 4:1

V 50. minutě tým USA zvyšuje rozdíl skóre v utkání se Slováky. Čtvrtý gól vstřelil Garrett Roe.

6:03 - V Pchjongčchangu dnes bude jasná obloha, ale mráz

5:49 - Taneční páry o medaile dobojovaly 

Zlato si odnáší Kanaďané Tessa Virtueová a Scott Moir. Francouzský pár porazili o 79 setin bodu. Dvojice byla zlatá již ve Vancouveru v roce 2010, ze Soči si odvezla stříbro. Český pár Cortney Mansourová a Michal Češka se do volných jízd nedostal, v krátkém tanci obsadil 23. místo.

5:34 - Američtí hokejisté vedou nad Slováky 3:1

Na konci druhé třetiny tým Slovenska snížil skóre. První dvě třetiny to vypadalo, že se Česko potká spíše s Američany.

5:15 - Začala kvalifikace lyžařů na U-rampě

Kvalifikace probíhá ve sněhovém parku Phoenix. Je však bez české účasti.

Reklama

Doporučované