Hlavní obsah

Češi skončili po prohře s Kanadou čtvrtí, Martin Erat ukončil reprezentační kariéru

Foto: ČOV/Pavel Lebeda

Češi hrají s Kanadou o bronz.

Reklama

Ester Ledecká získala v 16. den olympijských her v Pchjongčchangu svou druhou zlatou medaili. Po lyžařském super-G ovládla i paralelní obří slalom na snowboardu. Hokejisté neuspěli v utkání o bronz a Kanadě podlehli 4:6.

Článek

Ester Ledecká mění olympijskou historii. Po superobřím slalomu lyžařek dnes na olympijských hrách v Pchjongčchangu vyhrála i paralelní obří slalom snowboardistek. Stala se tak vůbec první ženou v dějinách, která na zimních hrách triumfovala ve dvou různých sportovních odvětvích.

Průběh předposledního dne ZOH 2018 jsme sledovali v online reportáži:

16:30 – Ihned po skončení utkání o bronz oznámil konec v reprezentaci český kapitán a útočník Komety Brno Martin Erat.

15:34 – Zápas o bronz právě skončil. Češi sáhli v závěru ke hře se šesti hráči v poli, ale ani to kýžený výsledek nepřineslo. Výběr trenéra Jandače podlehl Kanadě 4:6 a v olympijském turnaji skončil čtvrtý.

15:27 – A další český zásah. Kanada hrála v šesti a v následné přesilovce se prosadil podruhé v krátké době Roman Červenka. Dvě minuty před koncem ztrácí Češi už jen dva góly.

15:21 – Roman Červenka snižuje na 3:6. Série slepených gólů pokračují i nadále a na kanadskou branku odpovídá sklepnutím ze vzduchu Roman Červenka. Do konce utkání zbývají tři minuty.

15:19 – A je hotovo. Kanada dala šestý gól a tento náskok už nepustí. Wolski zvýšil v čase 55:23 na 6:2.

15:06 – Češi přispěchali s rychlou odpovědí a Martin Erat vsítil podobnou branku jako Kelly na druhé straně. Tomáš Zohorna ale bránil Poulinovi při zákroku na hraně brankoviště a rozhodčí po poradě s videorozhodčím branku neuznali.

15:03 – V 50. minutě však sráží Čechy pátá branka. Kelly trefil kotouč parádně a od tyčky poslal kus černé gumy za Francouzova záda. Do konce třetí třetiny zbývá deset minut a Češi prohrávají 2:5.

14:57 – Gól české naděje. Jan Kovář se při odloženém vyloučení Kanady dostal mezi kruhy k puku a nedal Poulinovi šanci. Češi prohrávají znovu pouze o dvě branky.

14:55 – Kanaďané vedou 4:1 a s Čechy už to nevypadá vůbec dobře. Podruhé v utkání se trefil Ebbett.

14:50 – Češi se trápí a marně hledají skulinky v kanadské obraně. Bohužel to nevypadá na žádnou výraznější změnu v herním projevu národního týmu.

14:45 – Závěrečná část začala, Češi mají dvacet minut na vyrovnání.

14:35 – Během hokejového utkání jela svůj závod rychlobruslařka Nikola Zdráhalová.

Česká reprezentantka Nikola Zdráhalová zajela výborný závod s hromadným startem. Už postupem do finále splnila svůj cíl a nakonec si dobruslila pro solidní osmé místo.

14:30 – Bezgólová druhá třetina skončila. Kanaďané mají před závěrečnou částí stále dvoubrankový náskok a vedou 3:1. Před českým týmem nyní stojí těžká zkouška.

14:24 – Přesilovka nepřinesla žádný nebezpečný výpad, ba naopak. Kanaďané ve vlastním oslabení ujeli do samostatného úniku. Francouz teď svůj tým podržel.

14:20 – Český tým nyní přebral otěže zápasu a na několik minut zamkl Kanadu v jejím pásmu. Z tlaku pramení vyloučení Dereka Roye. Dvouminutová přesilovka začíná.

14:16 – Tlak Kanady zastavil až Francouz, který přerušuje hru. Český soupeř je ve druhé třetině rozhodně aktivnější.

14:15 – Češi se ubránili a Martin Erat je na hřišti. Kanada ale stále svírá národní tým v obranné třetině.

14:10 – Kanaďané mají na začátku 29. minuty další příležitost k navýšení skóre. Češi se budou po faulu Martina Erata bránit ve čtyřech.

13:43 – Do konce první části se už nic důležitého nestalo, a tak jdou oba týmy poprvé do šaten za stavu 3:1 pro Kanadu.

13:37 – Češi inkasovali z brejku třetí gól. Přečíslení dvou na jednoho proměnil Derek Roy, když se trefil přesně mezi Francouzovy betony.

13:32 – Kanaďané se ubránili a jsou v plném počtu. Češi ale sehráli přesilovku výtečně a zasypali Poulina několika nebezpečnými střelami. Škoda.

13:29 – Češi mají šanci na vyrovnání. Po faulu Goloubefa hrají dvouminutovou přesilovku.

13:25 – S góly se teď roztrhl pytel. Na Ebbettovu trefu Češi parádně zareagovali a Martin Růžička po pár vteřinách vyrovnal na 1:1. Vzápětí si ale Kanaďané vzali vedení zpět. Kelly skvěle tečoval střelu od modré čáry a Češi tak znovu prohrávají 1:2.

13:22 – Kanaďané využívají přesilovku a jdou do vedení 1:0. Robinsonovu střelu tečoval za Francouzova záda Ebbett a Češi budou muset dohánět jednogólové manko.

13:18 – Zatím je to čekání na první výraznější šanci. Češi sice vedou 3:1 na střely, ale větší ohrožení zatím nepřišlo. Češi se nyní budou muset bránit po vyloučení Martina Růžičky.

13:10 – Zápas o bronz právě začal

12:30 – Utkání o bronzový kov čeká český hokejový tým ve 13:10

12:25 – Rychlobruslařka Zdráhalová postupuje do finále závodu s hromadným startem

Druhé semifinále rychlobruslení zajela ze skupiny závodnic nejlépe, prvnímu semifinále vévodila rychlobruslařka Francesca Lollobrigidová. Ve finálovém závodě se s dalšími 15 sportovkyněmi utká v 13:30.

12:00 – Za patnáct minut startuje další česká reprezentantka

Ve druhém semifinále závodu s hromadným startem nastoupí rychlobruslařka Nikola Zdráhalová. Dosud se umístila v závodu na 3000 m na 15. místě, v patnáctistovce obsadila 11. místo a na 1000 m skončila devatenáctá.

Podívejte se, co v rozhovoru prozradila Ester Ledecká:

„A v Tokiu zkusím windsurfing,” plánuje s úsměvem dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká.Video: Český olympijský tým, Youtube.com

11:50 – Ledecká si jde pro zlato. Začíná medailový ceremoniál

11:35 – Palce drží hokejovému týmu v dnešním utkání s Kanadou i hvězda olympiády Ester Ledecká

11:10 – Kdo ponese na konci olympijských her českou vlajku, je jasné

Čest nést státní vlajku na slavnostním zakončení zimních olympijských her v Pchjongčchangu připadne legendární Ester Ledecké, uvedl to sportovní ředitel Českého olympijského výboru Martin Doktor.

10:45 – Pro své druhé letošní olympijské zlato si za necelou hodinu půjde Ester Ledecká

10:10 – Američané získali vůbec první curlingové zlato

Švédi náskok Američanů stáhli v posledním endu na skóre 10:7. O třetí místo se krátce po poledni poperou ženy z Japonska a Velké Británie.

9:50 – Tým USA vyslal rozhodující kámen

Američané jsou na dosah zlatu, vyrazili dva švédské kameny a vedou 10:5.

9:40 – Na příští hry jede Ledecká sama, nikoho dalšího nepotřebujeme, baví se internet

Všestrannost snowboardistky a lyžařky Ester Ledecké udivuje, vtipálci na internetu jí doporučují další sporty, v nichž může uspět.Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

9:30 – Čeští hokejisté se připravují na boj o bronz

Češi bojují s Rusy o olympijské finále.Video: Redakce Seznam

8:50 – Probíhá finále curlingu

Američané bojují se Švédskem. Je to vyrovnaná bitva. Odborníci favorizují spíše Švédy.

8:40 – Olympiáda řeší další dopingový případ

Ruskou bobistku Naděždu Sergejevovou vyloučili ze ZOH kvůli dopingu. Rusové reagují slovy, že do pokojů sportovců má prý denně přístup několik osob – a není tak prý problém zakázanou látku vmíchat například do pití. Trenér teď přemýšlí o větší izolaci ruských závodníků.

8:15 – Ledecká se postaví na stupně vítězů na medailovém ceremoniálu v 11:40

8:10 – Fin Iivo Niskanen vítězí. Martin Jakš dojíždí do cíle osmý

Druhý v běhu na 50 kilometrů klasickou technikou dojíždí do cíle Bolšunov. Bronz si vybojoval Rus Larkov.

8:05 – Niskanen vede v běhu na lyžích. Blíží se do cíle

Rus Bolšunov vyrovnaný boj o první místo vzdal krátce před cílem a smiřuje se s druhým místem.

8:00 – Běh mužů na lyžích se chýlí ke konci

Do cíle zbývá asi 2,5 kilometru. Český reprezentant Martin Jakš se posunul na jedenácté místo. Dostane se do top desítky? V čele se bok po boku drží Rus Bolšunov a Fin Niskanen. Bude to napínavý duel!

S Ester Ledeckou i jejím trenérem Ondřejem Bankem mluvili o jejím vztahu ke sportu před olympiádou reportéři Seznamu.Video: Seznam Zprávy

7:25 – Ledecké pomohla červená trať i podpora rodiny a týmu

„Doslechla jsem se, že se s lidmi uvidím na Staromáku, tak přijďte, já tam budu,“ uvedla Ester Ledecká krátce po dojezdu do cíle pro Českou televizi. „Mám z toho obrovskou radost. Musím poděkovat všem, kteří se o mě starají, celému týmu. Já už jenom jezdím z kopce.“

7:10 – Mezi muži vyhrál Švýcar

Medailové pořadí v paralelním obřím slalomu snowboardistů: 1. Nevin Galmarini (Švýcarsko), 2. Lee Sang-ho (Korej. rep.), 3. Zan Košir (Slovinsko)

7:01 – Za Ester získaly medaile i dvě Němky

Medailové pořadí v paralelním obřím slalomu snowboardistek: 1. Ester Ledecká (ČR), 2. Selina Jörgová (Německo), 3. Ramona Theresia Hofmeisterová (Německo).

7:00 – Ester první zimní zlatou „obojživelnicí“

Něco podobného před Ester Ledeckou ještě žádná dívka nedokázala. Získat na jediné olympiádě zlaté medaile ve dvou různých sportech je zcela unikátní. Ester vyhrála před týdnem lyžařský závod v superobřím slalomu, tím šokovala svět. Na snowboardu byla favoritkou a v paralelním obřím slalomu této roli dostála. Před několika okamžiky získala své druhé zlato z korejské olympiády.

Ester vyhrála na snowboardu kvalifikaci a pak postupně vyřazovací osmifinále, čtvrtfinále, semifinále i finále. V něm zdolala Němku Selinu Jörgovou.

Rozhovor s Ester Ledeckou po zlatém super-G.Video: Český olympijský výbor

6:50 – Ledecká je olympijskou vítězkou!

Ke zlaté medaili ze super-G na lyžích získává Ester Ledecká druhý zlatý kov z paralelního obřího slalomu na snowboardu.

6:35 – Ledecká bude nejhůře stříbrná

Hofmeisterová v závodu upadla. Ester Ledecká si odveze další olympijskou medaili! V cestě ke zlatu jí stojí finálová soupeřka Němka Selina Jörgová.

6:30 – Probíhá mužský běh na lyžích na 50 km

Českou republiku reprezentuje kvarteto Jakš, Knop, Razým, Rypl. Nejlépe si zatím vede Martin Jakš na průběžné 17. příčce. V čele je Emil Iversen z Norska.

6:15 – Jistý boj o medaili! Ledecká postupuje do semifinále

Ve čtvrtfinále ujela Daniele Ulbingové z Rakouska. Následuje boj o medaile. V semifinále jí bude soupeřkou Němka Ramona Theresia Hofmeisterová.

6:10 – Ester Ledecká na startu čtvrtfinále

Kvalifikační jízdu paralelního slalomu zvládla Ledecká na výbornou. V osmifinále potom porazila olympijskou vítězku ze Soči Patrizii Kummerovou a postoupila do čtvrtfinále.

Reklama

Doporučované