Hlavní obsah

Máme druhou medaili, biatlonista Krčmář získal stříbro ve sprintu

Foto: Profimedia.cz

Krčmář vybojoval pro českou výpravu druhou medaili.

Reklama

Biatlonista Michal Krčmář se přidal k Veronice Vítkové a získal pro Česko další medaili, tentokrát stříbrnou.

Článek

Třetí olympijský den byl plný překvapení. Sprint biatlonistů v Pchjongčchangu ovládl Němec Arnd Peiffer před Michalem Krčmářem a Dominikem Windischem, který pro Itálii získal první medaili. Selhali naopak favorité, Martin Fourcade dojel osmý a Johannes Thingnes Boe až 31. Dalším Čechům se nedařilo především na střelnici. Ondřej Moravec skončil 29., Michal Šlesingr 69. a Adam Václavík 73.

Pchjongčchang v neděli trápil silný vítr i mráz. Některé závody jako sjezd mužů pořadatelé přeložili. Šárka Pančochová se dostala do finále ve slopestylu snowboardistek poté, co pořadatelé zrušili kvalifikaci. Do finále tak postoupily všechny závodnice.

Martin Jakš dojel ve skiatlonu na 30 kilometrů devátý, výsledek je v jeho případě velkým úspěchem. Závod vyhrál Nor Simen Hegstad Krueger, který sice spadl hned několik metrů po startu, ale dokázal se prodrat startovním polem až pro zlatou medaili. Druhé a třetí místo obsadili jeho krajané Sundby a Holund.

Dění v Pchjongčchangu jsme sledovali online:

15:20 - Kanada porazila OAR vysoko 5:0 a uzavřela tak třetí olympijský den

Kanadské hokejistky ve třetí třetině ještě navýšily skóre a po dalších brankách Johnstonové a Daoustové vyhrály 5:0.

14:38 - Obrovské překvapení v ledovém korytu - Loch je bez medaile

V individuálním závodu sáňkařů zvítězil Rakušan David Gleirscher, druhý dojel Chris Mazdzer, který vybojoval pro USA historicky první medaili v sáňkařských disciplínách, a bronzový skončil Němec Johannes Ludwig. Naopak až na pátém místě končí trojnásobný olympijský vítěz Felix Loch, který udělal na trati velkou chybu, a ta ho stála medaili.

14:34 - Ženský hokej: Kanaďanky vedou nad OAR 3:0

Kanada vstřelila ve druhé třetině hned tři branky a nad Ruskami (OAR) vede po brankách Johnstonové, Irwinové a Daoustové 3:0.

14:22 - Olympijskou vítězkou v jízdě v boulích je Perrine Laffontová

Francouzská závodnice získala 78,65 bodu a získala zlatou medaili. Druhá je Kanaďanka Justine Dufour-Lapointeová a třetí překvapivě Julija Galyševová z Kazachstánu.

14:14 - Zraněného Gulaše nahradí na soupisce českých hokejistů Růžička

Útočník národního týmu Milan Gulaš po střetu s Teemu Hartikainenem odstoupil z přípravného zápasu s Finskem. Zranění je vážnější, a tak ho na soupisce pro olympijské hry nahradí třinecký Martin Růžička.

13:55 - Před poslední jízdou sáňkařů vede stále Felix Loch

Velký favorit individuálního závodu sáňkařů Němec Felix Loch je zatím na prvním místě i po třetím finálovém kole. Druhý je Američan Chris Mazdzer.

13:51 - Do semifinále curlingových smíšených dvojic postupuje Norsko

Norové porazili po napínavém závěru Čínu 9:7 a v semifinále si zítra zahrají s Kanadou.

13:44 - Kanadské hokejistky hrají s OAR zatím bez branek

Kanada sice přestřílela Rusky (OAR) 15:5, ale po první třetině je stále stav nerozhodný 0:0.

13:39 - První finálové kolo mají za sebou boulařky

Průběžné první místo drží Kanaďanka Justine Dufour-Lapointeová se 79,50 body. Stíhá ji duo Američanek - Jaelin Kaufová a Keaton McCargová.

13:36 - Michalu Krčmářovi držely palce i české biatlonistky

13:25 - Sprint ovládl Peiffer, druhý skončil Krčmář a třetí Windisch

Biatlonový sprint je u konce. Jako poslední do cíle dojel Adam Václavík na 73. místě. Zvítězil Němec Arnd Peiffer o 4,4 sekundy před stříbrným Michalem Krčmářem. Třetí skončil Dominik Windisch a zajistil pro Itálii premiérovou medaili. První muž aktuální sezony Martin Fourcade dojel osmý, další velký favorit Johannes Thingnes Boe 31. Ondřej Moravec dojel 29. a Michal Šlesingr 69.

13:20 - Česko má druhou medaili

Stříbrnou radost udělal českým barvám biatlonista Michal Krčmář, který má teď v očích slzy štěstí.

13:14 - Na trati je ještě 15 biatlonistů

Medailové příčky jsou už téměř stoprocentně rozdané. Český reprezentant Adam Václavík ještě bojuje o místo ve stíhačce. Nervózní jsou ještě trochu Italové, pro které by to byla zásluhou třetího místa Windische první medailová radost z Pchjongčchangu.

13:09 - Další medaile pro Česko vypadá nadějně

Michal Krčmář je stále druhý a nikdo na trati by ho už neměl ohrozit.

13:05 - Šlesingr čtyřikrát chyboval, Fourcade osmý

Stejně jako největší favorité i Michal Šlesingr si odstřelil závod střelbou vestoje. Čtyřikrát netrefil a propadl se na 62. místo. Fourcade nedokázal v posledním kole vystupňovat tempo a dojel na osmém místě.

13:00 - Fourcade se ještě nevzdává

Vedoucí muž Světového poháru Martin Fourcade vestoje neudělal chybu a ještě útočí na medaili. Ztrácí sice přes dvacet sekund, ale to je v silách francouzského závodníka dojet. Ital Windisch se dostal v cíli před Eberharda a je prozatím bronzový.

12:57 - Krčmář je v cíli druhý

Český reprezentant Michal Krčmář je v cíli na průběžném druhém místě. Nestačil jen na Peiffera a drží stříbrnou příčku se ztrátou 4,4 sekundy.

12:55 - Na posledním mezičase ztrácí Krčmář 5,9 sekundy 

První je stále Peiffer. Další reprezentant Michal Šlesingr odstřílel první položku čistě.

12:52 - Krčmář stupňuje tempo a ztrácí na Peiffera už jen dvě sekundy

12:50 - Krčmář po druhé střelbě druhý

Dnes se zase v Pchjongčchangu dějí věci! Michal Krčmář ztrácí po druhé střelbě na vedoucího Peiffera 6,8 sekundy. Martin Fourcade napodobil Boea a na první položce rovněž třikrát chyboval.

12:48 - Moravec v cíli desátý

První z Čechů finišoval Ondřej Moravec a je průběžně desátý. Po druhé střelbě stále vede Peiffer. Neohrozili ho Bjoentegaard ani Lesser. Oba jednou chybovali.

12:44 - Němec Peiffer s nulou i po druhé střelbě

Německý reprezentant Arnd Peiffer zvládl i střelbu vestoje a vede o téměř 16 sekund před Rakušanem Eberhardem. Do závodu mezitím vyrazil Martin Fourcade.

12:40 - Češi čistí

Český reprezentant Ondřej Moravec zastřílel při druhé položce čistě a je na sedmém místě. První střelbu zvládl i Michal Krčmář a je s čistým zápisem dvanáctý. Naopak skvělý výsledek si odstřelil Otčenáš, na druhé položce hned čtyřikrát chyboval.

12:37 - Biatlonisté chybují na střelnici

Vítr si s biatlonisty zatím pohrává. Po druhé střelbě je čistý jen Ukrajinec Pidhrušnyj, stačí mu to ale jen na průběžné čtvrté místo. Podruhé navíc nestříleli zatím největší favorité. Na mezičase před druhou střelbou se před Otčenáše dostal Schempp, který při položce vleže jednou chyboval.

12:32 - Favorit Boe třikrát netrefil, po první střelbě vede Slovák Otčenáš

Zatímco velký favorit úvodního sprintu Johannes Thingnes Boe hned třikrát chyboval, a zahodil tak medailové naděje, do čela se dostal překvapivě Slovák Martin Otčenáš, který po první střelbě vede před Korejcem Lapshinem o 4,7 sekundy.

12:29 - Moravec na střelnici chyboval

Český reprezentant musel po první střelbě na jedno trestné kolo a je na desátém místě. První úsek zatím nejlépe zvládl Korejec Lapshin a v závodě zatím vede.

12:26 - Jedenácté místo na druhém mezičase pro Moravce 

Ondřej Moravec je na metě 1,9 kilometru jedenáctý. O deset sekund před ním vede Nor Svendsen.

12:21 - Odstartoval první z Čechů Ondřej Moravec 

Nejlepší Čech má startovní číslo 12. Michal Krčmář startuje s číslem 36, Michal Šlesingr 59 a Adam Václavík 85.

12:15 - Sprinterský závod biatlonistů odstartoval

Největšími favority na medaili jsou Francouz Martin Fourcade a jeho norský rival Johannes Thingnes Boe.

12:08 - Kvalifikace boulařek skončila

Finálovou dvacítku akrobatických lyžařek doplnilo deset závodnic z dnešní kvalifikace. O medaile se pojede od 13 hodin.

12:05 - Veronika Vítková konečně s bronzovou medailí na krku

12:00 - O medaile si to rozdají sáňkaři

Finálovou třetí a čtvrtou jízdu mají před sebou sáňkaři a Němci očekávají další medaili. Vždyť od premiéry disciplíny na olympiádě v Innsbrucku v roce 1964 naši západní sousedé vždy dominovali medailovému pořadí. Největším favoritem je Felix Loch, který průběžně vede, a bude tak útočit na třetí zlatou olympijskou medaili v řadě.

11:51 - Biatlonisté se zahřívají před mrazivým závodem

Na start sprinterského závodu se připravují biatlonisté a v areálu Alpensia je nečekají zrovna příjemné podmínky. Rtuť teploměru ukazuje -11 °C a fouká silný vítr.

11:40 - Bronzová medaile se už houpe na krku Veroniky Vítkové

Medailový ceremoniál mají za sebou biatlonistky. První medaili pro české barvy si odnáší Veronika Vítková. Stříbro míří zásluhou Marte Olsbuové do Norska a zlato získala pro Německo Laura Dahlmeierová.

11:33 - Hokej: Švýcarsko porazilo Norsko 4:2

Mimo souboje českých a finských hokejistů se v Koreji odehrálo i další přípravné utkání. Švýcaři otočili zápas s Nory a zvítězili 4:2.

11:26 - Veronika Vítková čeká na bronzovou medaili

Z českého pohledu nebude tak důležitý začátek sportovních událostí večerního programu, ale medailový ceremoniál. Pro skvělou bronzovou medaili ze sprintu si totiž vystoupá biatlonistka Veronika Vítková.

11:20 - Program ZOH za deset minut pokračuje

Večerní program v Pchjongčchangu startuje v 11:30 našeho času, a to kvalifikačními jízdami v boulích akrobatických lyžařek.

11:14 - Sestřih přípravného utkání českých hokejistů s Finskem

Podívejte se na dvě finské branky, které rozhodly o prohře Česka v posledním zápase před startem olympijského turnaje.

11:04 - Česko a Slovensko znovu jednotně

Slovenský prezident Andrej Kiska otevřel v Pchjongčchangu nejen český dům, ale logicky i ten slovenský.

10:48 - Ženský hokej: USA porazily Finsko 3:1

Favorizované Američanky dlouho prohrávaly, ale ve druhé třetině během tří minut dokázaly zápas otočit. Třináct sekund před koncem pak vítězství pečetila gólem do prázdné branky Cameranesiová.

10:42 - Nizozemsko vede průběžné medailové pořadí

Nizozemská výprava se díky zlatu rychlobruslaře Svena Kramera dostala do čela medailového žebříčku národů.

10:30 - Velká japonská naděje na zlatou medaili krasobruslař Juzuru Hanjú se vrací po zranění

Za obrovského zájmu médií i veřejnosti se na individuální závod připravuje japonský krasobruslař Juzuru Hanjú. Světový rekordman a obhájce zlaté olympijské medaile nezávodil od listopadu minulého roku a vynechal i týmový závod. Přesto je jedním z hlavních favoritů na vítězství.

10:15 - Hokejistky Spojených států vedou po 2. třetině nad Finskem 2:1

USA ve druhé třetině otočily skóre utkání brankami Lamoureuxové a Coyneové.

10:03 - V novém olympijském rekordu si pro zlatou medaili dojel rychlobruslař Sven Kramer

Závod na 5000 metrů ovládl Nizozemec Sven Kramer v čase 6:09,76. Druhý skončil Kanaďan Ted-Jan Bloemen, který o pouhé dvě tisíciny sekundy porazil bronzového Sverrea Lunde Pedersena z Norska.

9:59 - Český olympijský tým slaví úspěch Martina Jakše ve skiatlonu 

9:55 - Trénink skoku na závod sdruženářů vyhrál Němec Rydzek 

První trénink skoku na závod sdruženářů vyhrál Němec Johannes Rydzek. Český favorit Tomáš Portyk se umístil na 16. místě, Ondřej Pažout na 17. Na dvacáté pozici skončil Lukáš Daněk, Miroslav Dvořák se umístil na 47. místě.

9:49 - Fotografie Martina Jakše ze závodu ve skiatlonu

Martin Jakš při závodu ve skiatlonu (zdroj: ČOV/Pavel Lebeda).

9:42 - Rychlobruslení mužů pokračuje, vede Novozélanďan 

V Kangnungu pokračuje rychlobruslení mužů na 5 000 metrů. Zatím vede Peter Michael z Nového Zélandu.

9:30 - Česko prohrálo v hokejové generálce s Finskem

Česká hokejová reprezentace prohrála v poslední generálce s finským týmem 0:2. Utkání rozhodly ve druhé třetině dva góly Finů Enlunda a Heiskinena, které daly během 36 vteřin.

8:52 - Hokejová generálka s Finskem

Český hokejový tým prohrává před třetí třetinou v generální zkoušce na olympijské hry s finským týmem 0:2.

8:33 - Výsledky skiatlonu mužů: první dojel Nor Krüger, Martin Jakš je devátý

Vítězem skiatlonu mužů je norský závodník  Simen Hegstad Krüger, druhý a třetí jsou jeho krajané Martin Johnsrud Sundby a Hans Christer Holund.

Martin Jakš vybojoval deváté místo, Petr Knop skončil na 38. místě, třetí český reprezentant Aleš Razým obsadil 55. příčku.

8:27 - Skiatlonisté jsou čtyři kilometry před cílem

Český závodník Martin Jakš je na dvanáctém místě, ale bojuje o první desítku. Vede Simen Hegstad Krüger z Norska, Jakš tak ztrácí 16 vteřin.

8:03 - Skiatlonisté jsou za polovinou, vyměnili lyže na klasiku za lyže na bruslařský styl

Skiatlonisté jedou nyní druhých 15 kilometrů trati. Nejlepším českým závodníkem zatím zůstává Martin Jakš na 18. příčce se ztrátou 21 vteřin.

8:00 - Další závody přeložené kvůli větru

Sjezd mužů se na trati v Čongsonu nepojede, pořadatelé ho přesunuli na čtvrtek. Rychlost větru přesáhla 70 km/h a mohla by ohrozit bezpečnost sjezdařů.

Šéf závodů Mezinárodní lyžařské federace FIS Markus Waldner oznámil i nový program pro superobří slalom. Ten se ze čtvrtka přesunul na pátek. Úterní kombinační závod by se měl uskutečnit podle plánu.

7:50 - Skiatlonisté jsou za čtvrtinou trati, vede Fin Iivo Niskanen

Po 7,5 km stále drží první místo Niskanen. Martin Jakš je zatím 15. s necelou půlminutovou ztrátou. Za ním Petr Knop na 43. místě, Aleš Razým ztrácí na 51. pozici, ztráta šplhá ke dvěma minutám.

7:42 - Výsledky ve slopestylu snowboardistů: USA mají první zlato, zvítězil sedmnáctiletý Redmond Gerard

Spojené státy slaví první medaili. Ve slopestylu zvítězil sedmnáctiletý Redmond Gerard. Druhé místo získala Kanada a Max Parrot, bronz ze Soči obhájil Mark McMorris.

Všechny výsledky níže:

1. Gerard (USA) 87,16, 2. Parrot 86,00, 3. McMorris (oba Kan.) 85,20, 4. Sandbech (Nor.) 81,01, 5. Garcia Knight (N. Zél.) 78,60, 6. Kleveland (Nor.) 77,76, 7. Nicholson (Kan.) 76,41, 8. Bergrem (Nor.) 75,80, 9. Mattsson (Švéd.) 74,71, 10. Smits (Belg.) 69,03.

7:38 - Začala hokejová generálka s Finskem

Začal přípravný zápas české reprezentace s finským týmem. Živě se na něj můžete podívat níže v odkazu.

7:28 - Šárka Pančochová je ve finále!

Kvalifikace ve slopestylu snowboardistek byla kvůli počasí odložena. Všechny závodnice ale nakonec postoupily do pondělního finále automaticky. Mezi nimi je i česká snowboardistka Šárka Pančochová.

6:54 - Krasobruslení je pro dnešek konec. Medveděvová překonala rekord

?Krasobruslařka Jevgenija Medveděvová v krátkém programu překonala vlastní světový rekord. Získala 81,06 bodu a posunula tak svůj dosavadní výsledek o 21 setin.

Podívejte se na všechny výsledky v soutěži týmů:

Taneční páry - krátký tanec: 1. Virtueová, Moir (Kanada) 80,5, 2. Shibutaniová, Shibutani (USA) 75,46, 3. Bobrovová, Solovjov (OSR) 74,76

Ženy - krátký program: 1. Medveděvová (OSR) 81,06 - světový rekord, 2. Kostnerová (It.) 75,10, 3. Osmondová (Kan.) 71,38.

Sportovní dvojice - volná jízda: 1. Duhamelová, Radford (Kanada) 148,51, 2. Marcheiová, Hotárek (It.) 138,44, 3. Zabijaková, Enbert (OSR) 133,28.

Průběžné pořadí: 1. Kanada 45 , 2. OSR 39 , 3. USA 36

6:47 - Generálka hokejového týmu 

V 7:30 začíná v Soulu generální zkouška české hokejové reprezentace na olympijský turnaj.

6:45 - Běh na lyžích: skiatlon (muži)

Už za půl hodiny vyběhnou i Martin Jakš, Petr Knop a Aleš Razým.

6:30 -  Pořadatelé odložili kvalifikaci slopestylu snowboardistek 

Kvůli špatnému počasí se organizátoři rozhodli odložit nedělní kvalifikaci slopestylu žen. V podmínkách silného větru a mrazu není takový start ideální. K novému termínu by mělo dojít v pondělí ráno.

Reklama

Doporučované