Hlavní obsah

Martina Sáblíková získala na pětikilometrové trati stříbro, Eva Samková vybojovala bronz

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Martina Sáblíková na trati.

Reklama

I dnes jsme sledovali 23. zimní olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu online.

Článek

Eva Samková získala bronzovou medaili ve snowboardcrossu. Do boje o medaili se dostala v nečekaně rychlém závěru až ze zadních pozic a nakonec dojela třetí. Běhu na lyžích na 15 kilometrů volnou technikou se zúčastnili čtyři čeští reprezentanti včetně Martina Jakše, který skončil na 16. místě. Martina Sáblíková brala na pětikilometrové trati stříbro, předčila ji pouze Esmee Visserová z Nizozemska. Do zítřejšího závodu na velkém můstku postoupilo trio českých skokanů. V sobotu bude o vylepšení svého olympijského maxima usilovat krasobruslař Michal Březina.

15:30 - Běžecká pohádka z Mexika

Velký příběh dnes v Pchjongčchangu napsal mexický běžec na lyžích German Madrazo. Třiačtyřicetiletý Mexičan si běžecký styl osvojil teprve před rokem a dnes dokončil závod na patnáct kilometrů volným způsobem.

15:15 - Švédsko s Finskem pokračují hokejovým turnajem bez zaváhání

Reprezentanti Tre kronor vyhráli i druhý zápas bez obdrženého gólu. Tentokrát si nejtěsnějším rozdílem poradili s Německem 1:0. Stoprocentní zůstávají také Finové, kteří zlomili Nory ve třetí třetině a slaví výhru 5:1.

14:50 - Trio českých skokanů se kvalifikovalo do hlavního závodu na velkém můstku

Lukáši Hlavovi se kvalifikační skok nepovedl. Naopak trojici Koudelka, Kožíšek, Polášek se kvalifikace vyvedla náramně a uvidíme je v zítřejším hlavním závodě.

13:15 - Martina Sáblíková je stříbrná!

Česká republika má další medaili. Po Evě Samkově se o dnešní druhý cenný kov postarala Martina Sáblíková. Strhující podívanou nakonec ovládla Holanďanka Visserová, na kterou Sáblíková ztratila vteřinu a půl. Třetí místo bere překvapivě Voroninová, která jela ve dvojici se Sáblíkovou.

13:05 - Visserová má jistou medaili, sesadit ji může už jen Sáblíková

Kanaďanka Ivanie Blondinová se zařadila na třetí příčku, Pechsteinová závěr pětikilometrové trati nezvládla a je zatím šestá. Nyní přijde na řadu Martina Sáblíková!

12:55 - Nizozemsko zůstává v čele, první je však Visserová

Esmee Visserová zajela neskutečný závod! Holanďanka překonala rekord dráhy, který držela Martina Sáblíková, a s časem 6:50,23 zatím vede. Zbývají poslední dvě dvojice. Nyní jsou na řadě Pechsteinová s Blondinovou.

12:26 - Polovina závodu je za námi, v čele stále van der Weijdenová

Van der Weijdenová rozjela závod výtečně. Ani ze třetí dvojice nevzešla její přemožitelka, Kanaďanka Weidemannová je druhá se ztrátou necelých šesti vteřin. Japonka Takagiová dojela s propastnou ztrátou 24 vteřin.

12:16 - Druhá dvojice je znatelně pomalejší

Jelena Peetersová ani Carlijn Schoutensová Nizozemku neohrozily a seřadily se na třetím a čtvrtém místě.

12:08 - První závodnice jsou v cíli, vede Nizozemka van der Weijdenová

6:54,17 - takový čas zajela v úvodní jízdě Annouk van der Weijdenová a jde do čela.

12:00 - Závod rychlobruslařek na pět kilometrů právě začal

Na okruh se vydá celkem dvanáct závodnic, které pojedou v šesti dvojicích. Martina Sáblíková pojede až v poslední dvojici, ve které nastoupí vedle Natálie Voroninové.

11:30 - Martina Sáblíková se připravuje na druhý start v Pchjongčchangu

Závod na pět kilometrů, tedy nejsilnější disciplína české rychlobruslařky Martiny Sáblíkové, startuje už za třicet minut.

11:00 - Největší debakl dosavadního průběhu olympijského turnaje

Olympijský tým Ruska nechal zapomenout na úvodní porážku se Slovenskem. Ve druhém utkání skupiny B Rusové přejeli Slovince a zvítězili 8:2. Hattrickem se blýskl Kirill Kaprizov.

Olympijské klání sledujeme online:

10:00 - Olympijský tým Ruska si spravuje chuť, válcuje Slovince

Ruští hokejisté ve druhém utkání na turnaji válí. Po úvodní překvapivé porážce se Slovenskem nyní po dvou třetinách vedou nad Slovinskem už 6:1.

9:23 - Český hokejový tým se připravuje na zítřejší zápas s Kanadou

Sestava pro zápas bude mít změnu, poprvé si zahraje na velkém turnaji Dominik Kubalík.

09:00 - Jak se fandilo u Samkových doma, si můžete přečíst níže:

8:42 - Začalo hokejové utkání mezi Olympijskými sportovci z Ruska a Slovinskem

Právě běží první třetina zápasu.

8:15 - Závod v běhu na lyžích je u konce, zlatou medaili získává Dario Cologna

1. Dario Cologna (Švýcarsko), 2. Simen Krüger (Norsko), 3. Denis Spitsov (Rusko), 16. Martin Jakš (ČR), 24. Petr Knop (ČR), 30. Aleš Razým (ČR), 46. Martin Novák (ČR)

Michal Novák na trati v běhu na lyžích (zdroj: ČOV/ Pavel Lebeda).

7:52 - Čeští lyžaři jsou již v cíli

Michal Novák dorazil do cíle s časem 36:42 minut. Aleš Razým má čas zhruba o 43 sekund lepší. Razým je první, Novák pátý ze sedmi závodníků. Ale velké množství závodníků, včetně favoritů, je teprve na trati. A Češi se budou pořadím průběžně propadávat.

7:01 - Startuje závod mužů v běhu na lyžích na 15 kilometrů

Čeští reprezentanti na startu jsou Martin Jakš, Petr Novák, Petr Knop a Aleš Razým. Nejchladnější místo na trati má -5 stupňů. Sníh je technický, jeho teplota je -1 stupeň. Podmínky pro závod jsou příznivé.

6:48 - Slovenští hokejisté tentokrát podlehli

Po nečekaném vítězství nad ruskými hokejisty tentokrát Slováci neuspěli a prohráli s týmem USA 1:2. Americký tým dvakrát skóroval v početní převaze, vždy z hokejky Ryana Donata, za Slováky skóroval Kudrna.

6:45 - Zlato za mužský skeleton zůstane v Koreji

Medailové pořadí: 1. Jun Song-pin (Korea) 3:20.55, 2. Nikita Tregubov (OAR) +1,63, 3. Dom Parsons (Velká Británie) +1,65.

6:31 - Rakušané slaví. Superobří slalom vyhrál Matthias Mayer 

Vítěz tak ukončil nadvládu norských lyžařů v této disciplíně. Na druhém místě skončil se ztrátou 13 setin Švýcar Beat Feuz a bronz si připsal Nor Kjetil Jansrud. Nejlepší z Čechů byl Filip Forejtek na 34. místě a hned za ním se umístil Ondřej Berndt.

Norové ovládali superobří slalom na čtyřech olympijských hrách po sobě. Sedmadvacetiletý Mayer se stal teprve druhým rakouským vítězem této disciplíny v historii her po Hermannu Maierovi, který zvítězil v roce 1998 v Naganu.

6:23 - Krasobruslař Michal Březina zatím devátý

Dnešní hry v Pchjongčchangu zahrnovaly také soutěže v krátkém programu krasobruslařů. Michal Březina zvládl jízdu bez pádu. Tribuny ocenily jeho výběr japonské hudby a kostým s asijskými motivy. Hodnocení 85,15 bodu mu zajišťuje postup do volné jízdy z 9. pozice. Průběžnému pořadí vévodí Japonec Hanyu.

6:05 Zlatou medaili ve slalomu lyžařek získává Švédka Frida Hansdotterová

Na druhém místě s odstupem pěti setin sekundy se umístila Švýcarka Wendy Holdenerová a bronz vybojovala Rakušanka Katharina Gallhuberová.

5:40 - Medailové pořadí ženského snowboardcrossu s českým zastoupením

1. Michela Moioliová (Itálie), 2. Julia Mabileauová (Francie), 3. Eva SAMKOVÁ (ČR)

5:35 - Bronzovou medaili vybojovala ve snowboardcrossu česká reprezentantka Eva Samková

V kvalifikaci zajela obhájkyně zlata ze Soči nejrychlejší čas, ale ve finále špatně odstartovala a jela zprvu až šestá. Na medaili tedy útočila až ze zadních pozic, ovšem ve strhujícím závěru se jí podařilo prosadit na konečné třetí místo. Další česká závodnice Vendula Hopjáková po pádu ani do čtvrtfinále nepostoupila, ve výsledkové listině je vedená na 24. místě.

Reklama

Doporučované