Hlavní obsah

Česko má šestou medaili na letošních hrách. Karolína Erbanová získala bronz

Foto: Profimedia.cz

Karolína Erbanová získala bronz na pětisetmetrové trati.

Reklama

I dnes jsme sledovali 23. zimní olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu online.

Článek

I v neděli zaznamenali na olympiádě v Pchjongčchangu čeští sportovci úspěchy. Rychlobruslařka Karolína Erbanová skončila na pětisetmetrové trati třetí a získala tak bronzovou medaili, ve své kariéře vůbec první z olympijských her.

Čeští hokejisté si ráno zajistili první místo ve skupině, když porazili výběr Švýcarska 4:1. Postupují tak přímo do čtvrtfinále, kde je zřejmě čeká lepší z dvojice USA/Slovensko.

Dění na olympijských hrách jsme sledovali online:

16:45 – Češi narazí ve čtvrtfinále na lepšího z dvojice USA – Slovensko

Boje v základních skupinách hokejového turnaje jsou u konce. Švédsko porazilo v severském derby Finsko 3:1 a do čtvrtfinále postupuje z nejlepší výchozí pozice. Kanada porazila Koreu 4:0 a ve skupině A skončila druhá za Českem. Výběr trenéra Josefa Jandače se tak ve středečním čtvrtfinále utká s postupujícím z osmifinálového duelu mezi Amerikou a Slovenskem.

14:00 – „Plyšákový ceremoniál” s Karolínou Erbanovou na třetím místě

13:41 – Pětadvacetiletá Erbanová loni na mistrovství světa obsadila v Koreji čtvrté místo

Teď si o příčku polepšila. Za domácí favoritkou, která má ve sbírce zlato z Vancouveru i Soči, zůstala pouhou setinu sekundy.

13:38 – Víte, že rychlobruslaři mají každou brusli jinou? Proč tomu tak je, se dozvíte v následujícím videu

Reportáž o rychlobruslení s Petrem Pravdou.Video: Petr Pravda, Martin Mašek, Seznam Zprávy

13:27 – Rychlobruslařka Karolína Erbanová má bronzovou medaili!

Česká reprezentantka Karolína Erbanová se na své parádní trati 500 metrů prezentovala famózním výkonem. Časem 37,34 vteřiny si dojela pro bronz a Česko má na letošních hrách už šestou medaili.

Česká reprezentantka jela ve dvojici s fenomenální Kodairaovou, která na pětistovce už dva roky nenašla přemožitelku, zvítězila v 15 závodech Světového poháru za sebou i tady na mistrovství světa. I tentokrát byla v Kangnungu neporazitelná a ke středečnímu stříbru na kilometru přidala kov nejcennější.

Erbanová se však za ní vyvezla k vynikajícímu času, který už překonala jen I Sang-hwa. Nizozemky, které dosud v Koreji vyhrály všechny rychlobruslařské disciplíny, skončily bez medaile. Nejlepší byla vítězka z kilometru Jorien ter Morsová na šestém místě.

12:52 – Fourcade si dojel pro další zlato, rozhodoval fotofiniš

Drama až do samotného konce – takový byl závod s hromadným startem. Souboj mezi Martinem Fourcadem a Simonem Schemppem musel rozhodnout až fotofiniš, který prokázal těsné vítězství francouzského biatlonisty. Ondřej Moravec dojel 11., Michal Krčmář skončil 26.

12:46 – Moravec poprvé chyboval až při poslední položce, Krčmář chyboval hned dvakrát

O vítězství si to rozdá Martin Fourcade a Simon Schempp, kteří ujeli zbytku startovního pole. Ondřej Moravec jednou chyboval a je osmý se ztrátou 45 vteřin. Michal Krčmář dvakrát minul a je až 28.

12:39 – Fourcade jde na první místo, Ondřej Moravec potřetí s nulou

Ondřej Moravec poskočil po třetí bezchybné položce na pátou příčku. Na skvělého Francouze Fourcada ztrácí dvanáct vteřin. Michal Krčmář dodržel svoji dnešní normu a jednou chyboval, průběžně je 22.

12:31 – Po druhé střelbě Moravec stále bezchybný, Krčmář znovu minul

Český závodník z Letohradu pokračuje závodem bez chyby, i na druhé položce si počínal výborně. Michal Krčmář opět netrefil jeden terč a na 22. místě ztrácí přes 40 vteřin. V čele závodu jsou Němci Doll a Lesser. Moravec na ně ztrácí sedm vteřin.

12:23 – První střelba je za námi – Moravec za nula, Krčmář s jednou chybou

Ondřej Moravec vstoupil do závodu výtečně a sestřelil všechny terče. Michal Krčmář jednou minul a nabral půlminutovou ztrátu. Z první položky odjel na prvním místě Korejec Lapshin.

12:15 – Závod s hromadným startem právě začal!

Třicítka závodníků se vydala na trať hromadného závodu biatlonistů. Jak se povede Michalu Krčmářovi a Ondřeji Moravcovi?

12:00 – Češi se ve čtvrtfinále utkají zřejmě s jedním z dvojice USA – Slovensko

Národní tým se může těšit na úterní třaskavou čtvrtifnálovou bitvu. Pokud Kanada porazí v odpoledním utkání Koreu (což se předpokládá), tak narazí na vítězný tým z osmifinálového duelu USA – Slovensko.

11:30 – Po hokejové radosti přijdou na řadu biatlonisté

Za 45 minut odstartuje v Pchjongčchangu biatlonový závod s hromadným startem mužů. Česko bude mít ve hře dva zástupce – Michala Krčmáře a Ondřeje Moravce.

10:49 – Je konec. Češi postupují přímo do čtvrtfinále!

Mužstvo trenéra Jandače si po výtečném výkonu pohlídalo závěr utkání proti Švýcarům a zvítězilo 4:1. Češi tak vyhráli olympijskou skupinu A a postupují přímo do čtvrtfinále.

10:46 – Definitivní pojistka z hole Michala Řepíka

A další gól do prázdné branky. Tentokrát se z poloviny hřiště trefil Michal Řepík a Češi už určitě vyhrají!

10:44 – Roman Červenka rozhoduje o výhře Čechů

Švýcarům risk bez gólmana nevyšel. Loeffelovi proskočil skákající puk kolem rukavice a Roman Červenka už měl snadnou pozici. Pohodlně dovezl kotouč do prázdné klece a Češi vedou 3:1.

10:39 – Tři minuty do konce drží český tým jednobrankový náskok

Dlouhá pasáž bez přerušení, ve které měly oba týmy slibné šance ke skórování. Zápas však pokračuje za stavu 2:1 pro Čechy a Švýcarům už moc času nezbývá. Švýcaři jdou do šesti.

10:32 – Francouz drží český tým, zbývá osm minut

Švýcarský tým už začíná riskovat a je v útočné fázi hodně aktivní. Pavel Francouz však zatím působí jistým dojmem a drží český náskok.

10:25 – Švýcaři ve třetí třetině hledají recept na českou defenzivu

Český výběr zatím v závěrečné části kontroluje hru a nepouští Švýcary do výraznějších příležitostí. Naopak hrozí na druhé straně a Lukáš Radil před malou chvílí jen těsně minul svojí tečí branku Hillera.

10:20 – Češi si berou vedení zpět!

V čase 43:02 se Češi ujímají vedení 2:1. Přesnou přihrávku Jana Kováře zužitkoval kanonýr Dominik Kubalík.

10:15 – Závěrečná část začala českým náporem

Na českých hráčích je vidět velká chuť a výběr trenéra Jandače si chce zajistit přímý postup do čtvrtfinále. V úvodu třetí třetiny se Češi usadili v pásmu Švýcarů.

10:00 – Češi hrají se Švýcary po dvou třetinách nerozhodně

V prostřední dvacetiminutovce utkání mezi Českem a Švýcarskem gól nepadl. Češi svého soupeře přestříleli 11:7, ale žádná ze střel se neujala. Třetí třetina začne za stavu 1:1.

9:46 – Po stopách české „továrny na olympioniky“

Dvanáctitisícové městečko Vrchlabí je rodištěm řady úspěšných sportovců, kteří startují na letošních hrách v Jižní Koreji. Patří mezi ně třeba snowboardistka Eva Samková, biatlonista Michal Krčmář nebo rychlobruslařka Karolína Erbanová. Jaké je tajemství „továrny na olympioniky“? Podívejte se v následujícím videu.

Čerstvý horský vzduch, píle, talent, ale především skvělý tělocvikář. To je tajemství města Vrchlabí, které produkuje úspěšné olympioniky (video: Seznam.cz).Video: Seznam Zprávy

9:18 – Jak na úspěch Ledecké reagovala světová média?

O senzačním úspěchu Ester Ledecké informovala včera i dnes média po celém světě. Jak úspěch komentují a co bylo podle nich jeho klíčem, na to se podívejte v následujícím videu.

Pro světová média i nadále zůstává Ester Ledecká senzací.Video: Shutterstock.com, Seznam Zprávy

9:04 – Švýcaři vyrovnávají na 1:1

Autorem branky je Thomas Rüfenacht. Asistence: Andres Ambühl a Pius Suter.

8:55 Česko právě vstřelilo branku!

V sedmé minutě první třetiny Češi využili hned první početní výhodu a získanou šanci proměnili v gól. Branku vstřelil Michal Řepík, asistoval mu Martin Erat.

8:49 – Norsko si dojelo pro zlatou medaili v mužské štafetě

1:33:04.9 – takový čas stačil norské reprezentaci k vítězství v mužské štafetě. O devět vteřin později v cíli skončila i skupina ruských atletů, třetí místo obsadila Francie.

8:40 – Začíná hokej Česko – Švýcarsko

Obě národní sestavy jsou připraveny zahájit hokejový zápas.

8:20 – Hokejisté se připravují na duel se Švýcarskem

Český národní tým zveřejnil sestavu, v jaké už za dvacet minut vlétne na ledovou plochu. Do zápasu o postup do olympijského čtvrtfinále nasadil i tentokrát brankářskou jedničku Pavla Francouze.

8:07 – Novináři mají v Pchjongčchangu vlastní šmoulí vesničku

Redaktorka České televize Darina Vymětalíková na Twitteru ukázala, jak v olympijské vesnici vypadá ubytování novinářů. Po skončení olympiády mají být byty k dispozici pro místní obyvatele.

7:52 – Ledecká glosovala svoji výhru v superobřím slalomu

Zimní obojživelnice Ester Ledecká na včerejší konferenci glosovala svoje vítězství v superobřím slalomu. Na otázku, proč si ani několik hodin po závodu nesundá lyžařské brýle, odpověděla, že se na vítězství nepřipravila, a tak nemá make-up.

7:36 – V Pchjongčchangu se otepluje

Počasí v jihokorejském olympijském městečku začíná být přívětivější. Teploty se během dne pohybují kolem tří stupňů nad nulou, v pondělí vystoupají až na osm stupňů Celsia. Obloha bude i po zbytek dne většinou polojasná.

7:16 – Čeští hokejisté budou bojovat o postup do čtvrtfinále

V 8:40 nastoupí česká hokejová reprezentace v zápase proti Švýcarsku. Kvalifikovalo ji k tomu sobotní vítězství nad Kanadou. Se Švýcary budou bojovat o postup do čtvrtfinále.

7:05 – Lyžařský slopestyle ovládlo Norsko

Zlato z akrobatického lyžování v mužské kategorii poputuje do Norska. Získal ho Oystein Braaten, který tak přeskočil Američana Nicka Goeppera a Kanaďana Alexe Beaulieu-Marchanda.

6:55 – Zlatou medaili v obřím slalomu mužů vybojoval Rakušan Hirscher

V 5:45 našeho času startovalo druhé kolo obřího slalomu. První místo obhájil stejně jako v prvním kole Rakušan Marcel Hirscher, druhý skončil norský závodník Henrik Kristoffersen. Jen o čtyři setiny sekundy později do cíle dojel i Francouz Alexis Pinturault, a získal tak bronz.

Z českých lyžařů dokončil první kolo pouze Filip Forejtek, v závodě obsadil 36. příčku.

6:38 – Ondřej Bank o vítězství Ester Ledecké v suberobřím slalomu. Proč uspěla?

Bývalý vynikající lyžař Ondřej Bank prozradil Seznamu, proč má Ledecká namířeno k úspěchům nejvyšší úrovně. „Hlavní je její píle a profesionalita. Už v tomhle věku,” uvedl na adresu dvaadvacetileté lyžařky a snowboardistky.

Na exkluzivní rozhovor pro Televizi Seznam se podívejte v následujícím videu:

Zimní olympijské hry - rozhovor. Video: Petr Pravda, Martin Mašek, Seznam Zprávy

6:26 – Na start se v poledne postaví biatlonisté Michal Krčmář a Ondřej Moravec

Patnáct minut po poledni se v hromadném startu mužů o medaile poperou Češi Michal Krčmář a Ondřej Moravec.

Reklama

Doporučované