Hlavní obsah

Online veletrh představí moravskoslezské střední školy

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

Střední školy Moravskoslezského kraje se budoucím studentům představí na online veletrhu. Akce se kvůli špatné epidemické situaci takto uskutečnila už loni a měla pozitivní ohlas u žáků i pedagogů.

Článek

Školy tak letos online formát opět využijí. Novinářům to sdělila mluvčí kraje Nikola Birklenová.

„Online veletrh je naplánovaný na listopad tohoto roku a na leden roku příštího. Máme informace, že se řada prezenčních veletrhů středních škol, na které jsme byli zvyklí z minulosti, letos ještě konat nebude. Proto náš online veletrh zcela jistě žáci devátých tříd a jejich rodiče uvítají. Účastníky opět čekají série videokonferencí a strukturovaných prezentací jednotlivých škol. Věřím, že deváťákům pomohou vybrat si pro ně ten nejvhodnější obor a zaměření,“ uvedl náměstek hejtmana kraje pro školství Stanislav Folwarczny (ODS).

Na veletrhu se představí školy napříč regionem a účastnit se ho bude většina středních škol v kraji. „Veletrh seznámí zájemce s nabídkou oborů i jejich náplní, provede je třeba na dálku učebnami či dílnami školy, zástupci školy zodpoví dotazy. Rozhodně budoucím středoškolákům doporučuji, aby se o školu, kam se chystají poslat přihlášku, intenzivněji zajímali. Přece jen, rozhodují o své příští profesní dráze,“ uvedl Folwarczny.

Veletrh se bude konat 15. až 24. listopadu a následně 17. až 25. ledna prostřednictvím webových stránek veletrhu s využitím aplikací Zoom a MS Teams. „Webové stránky veletrhu jsou již aktivní, zájemci se mohou seznámit s možnostmi středoškolského studia v kraji, filtrovat obory dle zaměření či podle umístění střední školy v kraji. Také jsou již zveřejněny termíny videohovorů,“ upřesnila mluvčí. Do projektu se zapojí přes 120 škol, které se postupně budou prezentovat podle jednotlivých okresů.

Reklama

Doporučované