Hlavní obsah

Opel sníží výrobu v domovské továrně téměř o polovinu

Opel sníží výrobu v továrně v Rüsselsheimu téměř o polovinu.Video: Jan Marek, Youtube.com

 

Reklama

Německá automobilka Opel, kterou předloni převzal francouzský konkurent PSA, v letošním roce sníží výrobu ve své továrně v Rüsselsheimu téměř o polovinu na 68 tisíc vozů z loňských 123 tisíc vozů. Informoval o tom německý list Mainzer Allgemeine s odvoláním na zdroje z podniku.

Článek

Automobilka Opel podle agentury Reuters uvedla, že plánuje objem výroby v Rüsselsheimu upravit, neposkytla však žádné podrobnější informace. Agentura DPA s odvoláním na zdroje z odborového svazu IG Metall informovala, že kvůli nedostatečné poptávce bude výrazně snížena produkce modelů Opel Insignia a Opel Zafira.

Podle zdrojů DPA by mělo mít omezení produkce v Rüsselsheimu negativní dopad rovněž na továrnu Opelu pro výrobu součástek v Kaiserslauternu. Třetí německý závod Opelu v Eisenachu by zatím omezením výroby podle všeho neměl být postižen, píše DPA.

Prozatím není jasné, jaké konkrétní dopady bude mít snižování produkce na zaměstnance. Ti jsou do roku 2023 před výpověďmi ze strany podniku chráněni kolektivní smlouvou, upozorňuje DPA.

Reklama

Související témata:

Doporučované