Hlavní obsah

Trio Opera Divas vydává debutové album: „Na koncertech nám říkají tři tenoři v sukních“

Podívejte se na rozhovor s nejlepšími českými operními pěvkyněmi. Vydávají nové album s názvem Kouzelná noc.Video: Barbora Marková

 

Reklama

Dámské trio Opera Divas vydává své první společné album s názvem Kouzelná noc. Křest proběhne 9. října ve smiřické kapli, nedaleko Hradce Králové, kde se CD nahrávalo.

Článek

„Je to naše první CD. Když jsme spolu začínaly zpívat, tak jsme ani jedna netušily, že bychom mohly mít společné CD. Opravdu jsme si o tom ani nesnily,“ řekla jedna z interpretek tria Pavlína Senič.

Debutová nahrávka vznikla jako záznam živého koncertu. „Nahrávali jsme ve smiřické kapli. Na klavír tam hraje Ladislava Vondráčková, jedna z našich nejlepších klavíristek v Čechách,“ doplnila zpěvačka.

Nové album pokřtí začátkem října třeba houslový virtuos Jaroslav Svěcený, Mirek Šimůnek nebo Dalibor Janda. „Moc se na to těšíme, rádi bychom na to pozvali i veřejnost, ale je úplně vyprodáno.“

Opera Divas je prvním dámským operním triem v Čechách. Vzniklo v roce 2015 po dohodě Terezy Mátlové, zpěvačky Pavlíny Senič a Andrey Kalivodové. Nejčastěji dámy účinkují na vánočních koncertech, které vždy mají velmi kladnou odezvu diváků a kritiky.

Zajímá vás, kde je můžete v nejbližší době vidět? Podívejte se na úvodní video. Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

Reklama

Související témata:
Tereza Mátlová
Pavlína Senič

Doporučované