Hlavní obsah

Operace nepomohla. Zemřela želva, která spolykala téměř tisíc mincí

Na začátku března veterináři v Thajsku operovali 25letou želvu. Ani náročný zákrok jí život nezachránil.Video: Anita Baselová

 

Reklama

Želvu „Piggy Bank" neboli Pokladničku se nepodařilo zachránit. Nepomohla ani operace, kdy jí začátkem března veterináři vyoperovali z těla téměř tisíc kovových mincí.

Článek

V rukou veterinářů zemřela 25letá mořská želva přezdívaná Piggy Bank neboli Pokladnička. Zvěrolékaři jí začátkem března z těla vyoperovali téměř tisíc mincí.

Zákrok, při kterém želvě z těla ubylo 5 kilo kovu, jí měl ulevit. Její zdravotní stav se však začal zhoršovat. Zauzlila se jí střeva a její trávicí trakt se tak stal neprůchodným. Želva nakonec podlehla těžkým střevním potížím a otravě krve z kovových mincí.

Před operací žila želva v soukromém jezírku u thajského přímořského městečka. Thajci a turisté jí ale z pověrčivosti házeli do vody mince pro štěstí. Želva je překvapivě pojídala.

Začátkem roku si veterináři všimli, že zvíře při plavání nepoužívá jednu ploutev. Měla také prasklý krunýř. Na rentgenu pak objevili stovky kovových mincí. Během několikahodinové operace jich z břicha Piggy Bank vyjmuli 915 kusů.

Reklama

Doporučované