Hlavní obsah

Opilá cizinka, která o silvestru nabourala do dvou chodkyň, je obviněna. Policie ji chce poslat do vazby

Podle kriminalistů se řidička dopustila těžkého ublížení na zdraví, neposkytnutí pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Pražská policie obvinila jedenapadesátiletou cizinku kvůli silvestrovské autonehodě, při níž utrpěly zranění dvě chodkyně. Ženu chce poslat do vazby.

Článek

Na webu to ve středu uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Podle kriminalistů se řidička dopustila těžkého ublížení na zdraví, neposkytnutí pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Ještě v průběhu prvního letošního dne vyšetřovatelé cizinku obvinili a následně podali státnímu zastupitelství podnět k vypracování návrhu na vzetí obviněné do vazby,“ sdělila mluvčí.

Nehoda se stala krátce před silvestrovskou půlnocí. Řidičku BMW zadrželi policisté v Korunní ulici původně proto, že vrazila do několika zaparkovaných aut. Dechová zkouška ukázala, že žena před jízdou pila alkohol. Policisté následně zjistili, že krátce předtím projížděla Bělehradskou ulicí a na přechodu tam srazila dvě chodkyně. Po nehodě pokračovala podle Zoulové v jízdě, aniž zastavila a zraněným ženám poskytla nebo přivolala pomoc.

Podle dřívějších informací záchranné služby skončily šestatřicetiletá a jedenapadesátiletá chodkyně ve vinohradské nemocnici. Mladší z nich utrpěla vážný úraz hlavy a lékaři ji museli uvést do umělého spánku. Druhá žena má poraněnou hlavu a končetiny.

Reklama

Doporučované