Hlavní obsah

Opilá lékařka pokazila pacientce úpravu rtů, pak na sebe omylem zavolala policii

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Lékařka aplikovala látku do rtů pacientky nerovnoměrně, žena si odnesla bolestivý otok.

Článek

Kolem 1,8 promile alkoholu naměřili policisté dermatoložce z Prostějova po nepodařeném zákroku týkajícím se úpravy rtů u třiatřicetileté ženy. Při kosmetickém zákroku se lékařce zlomila injekční jehla a pacientce látku na vyplnění rtů aplikovala nerovnoměrně. Žena si ze zákroku odnesla bolestivý otok. Policisté pak lékařce naměřili až 1,78 promile. Tvrdila však, že víno vypila až po zákroku. Případ se stal na začátku listopadu, policisté o něm informovali dnes.

Událost se stala v ordinaci lékařky nedaleko centra Prostějova, kam se třiatřicetiletá žena vydala ke kosmetickému zákroku k úpravě rtů. „Při injekční aplikaci však lékařčinou neopatrností došlo ke zlomení injekční jehly a nerovnoměrné aplikaci látky výplně do rtů. Následkem toho u pacientky došlo k bolestivému otoku rtů,“ uvedl policejní mluvčí.

Kromě bolestivého následku navíc lékařka údajně požadovala po pacientce více peněz. Při nepodařeném zákroku totiž spotřebovala více materiálu, a dohodnutá cena se tak zvýšila. „Pacientka proto musela odejít pro další hotovost. Když se dlouho nevracela, oznámila lékařka věc na policii. Během přítomnosti policistů se však pacientka na místo vrátila i s penězi,“ doplnil policejní mluvčí.

Lékařka tak na sebe policisty upozornila sama, při prošetřování se policistům její stav nezdál, a tak u ní provedli dechovou zkoušku. „Změřili hodnoty 1,78 a 1,62 promile alkoholu v dechu. Jako vysvětlení lékařka uvedla, že alkohol vypila až po zákroku. Jednat se mělo o 0,2 l vína a pila prý z rozrušení, že se pacientka nevrátila,“ dodal policejní mluvčí.

Případ policisté vyšetřují pro podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky. Lékařce za něj v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až roční trest, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Reklama

Související témata:
Rty

Doporučované