Hlavní obsah

Opoziční zastupitelé ve Františkových Lázních chtějí odvolat starostu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Část zastupitelů Františkových Lázní chce odvolat z funkce starostu Jana Kuchaře (PRO Zdraví a Sport). Důvodem je podle nich nerespektování rozhodnutí zastupitelstva a neoprávněné nakládání s městským majetkem.

Článek

Zastupitelé žádají svolání mimořádného zastupitelstva, na kterém se o jeho odvolání bude jednat.

Kuchař v letošních volbách do Poslanecké sněmovny kandiduje za koalici Piráti a STAN. Podle opozičních zastupitelů zneužil finančního daru města pro obce postižené ničivým tornádem ve své volební kampani. „Odmítáme, aby naše město bylo zatahováno do pirátské volební kampaně. Nemáme žádného zastupitele, který by byl za tento subjekt zvolen, u nás žádní Piráti ani STAN v komunálních volbách vůbec nekandidovali,“ uvedl opoziční zastupitel Ivo Mlátilík (Františkovy Lázně - sdružení místních).

Podle Kuchaře jde o tlak zastupitelů před volbami do Sněmovny. „Vidím to jako poškození mé osoby, tlak teď před volbami a nastartování kampaně rok před (komunálními) volbami. Nicméně je dost nemožné postavit jakoukoli jinou vládu než s hnutím PRO, které zastupuji. Tím pádem to považuji spíše za účelové než konstruktivní řešení,“ řekl dnes ČTK Kuchař.

O odvolání starosty jednali zastupitelé již na posledním zasedání. Návrh podle Mlátilíka neprošel, když pro odvolání hlasovalo pět z celkových jedenácti zastupitelů a šestý se zdržel. Jedenáctičlenné zastupitelstvo je složené z pěti členů ze sdružení PRO Zdraví a Sport, čtyři z uskupení Františkovy Lázně - sdružení místních a dva z ALTERNATIVY pro Frantovky.

Starosta ČTK řekl, že vyhlásí mimořádné zastupitelstvo ještě před sněmovními volbami, které se konají 8. a 9. října.

Reklama

Doporučované