Hlavní obsah

Oprah se v novém projektu zaměří na mladé černošské chlapce a jejich dospívání

Oprah Winfreyová o svém novém projektu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Oprah Winfreyová dojímá svět příběhy žen snad odjakživa. Ve svém novém projektu se ale zaměří na muže, konkrétně na dospívání mladých černošských chlapců.

Článek

Televizní pořad Oprah Gail Winfreyové čítá mezi lety 1986–2011 celkem 4561 dílů a stal se nejsledovanější denní talk show v Americe. V něm moderátorka rozebírala životní těžkosti nespočtu lidí a narážela na témata, která pronikla do amerického popkulturního povědomí.

„Jsem žena, a proto jsem se celou dobu zaměřovala hlavně na příběhy žen,“ říká energická Oprah, podle časopisu Forbes nejvlivnější žena na světě. V nové sérii s názvem David Makes Man se zaměří na černošského chlapce.

David vyrůstá v Homesteadu na Floridě. Je přijat na školu a hledá si cestu, jak se stát v životě úspěšným. V domácnosti zastává roli suplujícího otce svému mladšímu bratrovi. Nedaří se mu ale držet si dobré známky ve škole a tak, s vidinou přijetí na prestižní školu, svěří svůj osud do rukou mocného gangu ze sousedství.

Hlavní roli mladého Davida ztvárnil Akili McDowell. Oprah Winfreyová plní v projektu roli výkonné producentky, série má ve Spojených státech premiéru 14. srpna a to na její televizní platformě „Oprah Winfrey Network“. Spolu s ní za novou show stojí i herec Michael B. Jordan, známý z filmů Black Panther nebo Creed.

Reklama

Související témata:

Doporučované