Hlavní obsah

Oprava horského chodníku zkomplikuje cestu na Sněžku

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Stavbaři začnou v úterý 2. června opravovat horský chodník od stanice lanovky na Růžové hoře na Sněžku v úseku po Traverz. Průchod bude zatím s opatrností možný.

Článek

ČTK to dnes sdělili zástupci Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) s odkazem na stavební firmu. Při zapojení stavební techniky bude úsek po nezbytně nutnou dobu zcela uzavřen.

„Na to ale vždy upozorníme a cestu opatříme závorou,“ uvedl Pavel Klimeš ze stavební firmy. Stavbaři na omezenou dobu plánují nasadit malý bagr, vyvážecí souprava a malé nákladní auto.

Loni stavbaři začali s opravou chodníku mezi Růžovou horou a Sněžkou v navazujícím úseku od Traverzu na vrchol. V současnosti tam probíhají dokončovací práce, které mají skončit do letních prázdnin. Výstupový úsek je průchodný, řekl dnes ČTK Klimeš.

Pohyb turistů po hřebenech Krkonoš po červeně značené Cestě česko-polského přátelství je kvůli uzavření hranic s Polskem nadále omezený. Cesta na řadě míst překračuje hranici. Turisté se tak kvůli tomu například nedostanou na Sněžku směrem od Luční boudy a směrem z Obřího dolu. Z české strany se lze na Sněžku dostat jen ze dvou směrů, a to od Růžové hory a od chaty Jelenka.

Další možností, jak se na Sněžku dostat, je kabinová lanovka z Pece pod Sněžkou přes Růžovou horu na Sněžku. Provoz lanovky je ale závislý na počasí, lanovka může být v provozu do rychlosti větru 60 km/h.

Reklama

Doporučované