Hlavní obsah

Oprava křižovatky omezí provoz na Foerstrově ulici v Olomouci

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Provoz na rušné Foerstrově ulici v Olomouci v listopadu zkomplikuje rekonstrukce této důležité dopravní tepny v místě křížení s třídou Svornosti. Zhruba na dva týdny tam budou vypnuty semafory a řidiči musí počítat s omezeními.

Článek

Dělníci už opravu křižovatky ulice Foerstrova a třídy Svornosti podle Majora zahájili, avšak zatím bez omezení dopravy. Na polovinu příštího týdne je naplánováno omezení rychlosti na 30 kilometrů za hodinu ve vybraných úsecích a následovat bude vypnutí světelné křižovatky. Pokud počasí nezkomplikuje stavební firmě plány, budou semafory na křižovatce mimo provoz od 9. listopadu, toto omezení potrvá nejvýše dva týdny.

Zároveň příští týden začnou stavební práce na křižovatce ulic Foerstrova a Albertova. Také zde se budou vypínat semafory, a to ihned po dokončení druhé křižovatky s třídou Svornosti. „Systém chytrého řízení provozu na frekventovaných křižovatkách buduje Olomouc od letošního srpna. Koordinovaný tah přispěje k plynulejší dopravě,“ sdělil primátorův náměstek Martin Major (ODS).

Postupná rekonstrukce čtyř křižovatek na tomto hlavním silničním tahu zvýší plynulost provozu. Nové řízení provozu se týká křižovatek ulice Pražská a Třída Míru, Foerstrova a třída Svornosti, Foerstrova a Na Vozovce a Albertova a Štítného. Úprava čtyř křižovatek a jejich světelných signalizačních zařízení vyžaduje postupně v některých úsecích částečná omezení provozu.

Na čtyřech křižovatkách budou instalovány moderní řadiče světelné signalizace, detekční prvky pro snímání aktuálních intenzit dopravy, kamery a jednotky pro komunikaci mezi křižovatkami a vozidly. Všechna zařízení budou připojena do městské dopravní řídicí ústředny a signál z kamer bude dostupný na stránkách města.

Reklama

Doporučované