Hlavní obsah

Oprava silničního tranzitu v Hradci Králové komplikuje dopravu

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Oprava tranzitní silnice ve stotisícovém Hradci Králové komplikuje průjezd městem.

Článek

Provoz na silnici I/31 na okruhu města v úseku od křižovatky Akademika Bedrny po křižovatku Tesla je sveden v každém směru do jednoho jízdního pruhu, tvoří se kolony. Vyplynulo to z informací policie a Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

„To, že se tam ve špičce ráno a odpoledne tvoří kolony, je pochopitelné, jezdí tam denně okolo 25.000 aut. Musí se to udělat,“ řekla dnes ČTK mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Odlehčovací trasou pro řidiče osobních aut, kteří jedou od Liberce a Jaroměře a naopak, je západní a jižní část silničního okruhu kolem fakultní nemocnice. „Ideální samozřejmě je, když si řidiči včas zjistí alternativní trasu a Hradci Králové se úplně vyhnou,“ řekla ČTK Kormošová.

Podle údajů na webu ŘSD by opravy měly trvat do října a stát 26,3 milionu korun bez DPH. Kromě omezení provozu na silnici I/31 jsou prostory křižovatek Akademika Bedrny a Buzulucká uzavírány postupně po polovinách, vždy na jeden víkend. Podle toho, která polovina křižovatky bude mimo provoz, nebude možné z ní na jednu stranu odbočit a ani se na ní dostat. Omezení se proto týkají také linek MHD, které křižovatkami vedou. I mimo uzavírek křižovatek bude omezena možnost odbočení ze silnice I/31 do ulice Buzulucká směrem k ulici Pouchovská.

Většina oprav ulic, která v první polovině prázdnin komplikovala dopravu v centru města, skončila. Nadále pokračuje rekonstrukce Pražské třídy, která je hradeckou výpadovkou na Prahu.

„Z městských komunikací byla opravena silnice Jana Masaryka na Moravském Předměstí, která je už plně průjezdná. Téměř dokončeny byly o víkendu také rekonstrukce ulic Divišova a Nezvalova, místem lze už projet. Úpravy na Pražské třídě jsou naplánované do 23. srpna,“ řekla ČTK mluvčí radnice Kateřina Šmídová.

Město Hradec Králové investuje do oprav místních komunikací prostřednictvím technických služeb během léta 5,1 milionu korun.

Reklama

Doporučované