Hlavní obsah

Opravený pivovar v Holešově nabízí byty, hotel i parkování

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

V centru Holešova na Kroměřížsku skončila rekonstrukce památkově chráněného bývalého panského pivovaru.

Článek

„Areál o rozloze 7600 metrů čtverečních nyní nabízí byty, hotel, restauraci, parkoviště a několik obchodů a provozoven včetně pobočky České pošty. Kompletní oprava areálu přišla na stovky milionů korun,“ řekl Jiří Kaňa, jednatel společnosti EL-ENG reality, která někdejší pivovar před čtyřmi lety koupila a investovala do jeho přestavby.

Areál nabízí 75 bytů různých dispozic. „Všechny jsou plné. Byty jsou udělány v docela slušném standardu na úrovni roku 2020. Jsou čisté, nové, přístupné. Jsou tady objekty, kde máme výtahy, takže je to pro lidi pohodlné,“ uvedl Kaňa.

V někdejším pivovaru vznikl i hotel s místy pro 25 hostů v deseti pokojích. Do budoucna je ho podle Kani možné rozšířit o dalších deset apartmánů. Lidé mohou zavítat také do restaurace v pivovarnickém stylu, byť už se v areálu pivo léta nevaří. Návštěvníkům areálu je k dispozici placené parkoviště s 80 místy, na které se dostanou z Masarykovy i Partyzánské ulice. „Rekonstrukce areálu přispívá k lepšímu pohledu na město Holešov,“ uvedl starosta Rudolf Seifert.

Panský pivovar v Holešově vznikl v 17. století jako součást nedalekého zámeckého areálu. Vévodí mu barokní patrová budova. Na ni navazuje dvojice bočních křídel s někdejšími technologickými částmi a komínem. „Areál má obrovskou historii a my jsme se ho snažili dispozičně zachovat,“ řekl Kaňa. Část budov v areálu, které podle něj nebyly památkově chráněny a působily rušivě, však nechala firma před zahájením přestavby zbourat.

Reklama

Doporučované