Hlavní obsah

Oranžová, změněné pruhy a logo pouze v obrysech. Kluby ukázaly, v jakých dresech budou letos hrát

Kluby Fortuna ligy ukázaly, v jakých dresech budou hrát.Video: Karolína Bulisová

 

Reklama

Nový ročník Fortuna ligy je tu. Kluby do něj vstoupí s novými ambicemi a také v nových dresech. Některé jsou poměrně překvapivé.

Článek

Do nového ročníku nejvyšší české fotbalové soutěže vběhnou v nových dresech i obě pražská „S“.

Červenobílá kombinace se vybaví každému fanouškovi českého fotbalu, když se řekne Slavia Praha. Od letošní sezony už to ale na 100 procent platit nebude. Tradiční červenobílou doplní pro novou sezonu na dresech Slavie třetí barva – modrá. V nadcházejícím ročníku si tak Sešívaní chtějí připomenout jak sto let republiky, tak úspěšné sezony, v nichž oblékali modré štulpny. Modré štulpny nosili hráči jako Josef Bican, Antonín Puč nebo třeba legendární brankář František Plánička.

Změna dresů přišla i na Letné. Následující dvě sezony odehrají Sparťané venkovní zápasy v bílých dresech. Ty doplňují jemné detaily v šedé barvě. Na dresu nechybí sparťanské logo. Ale i to je vyvedeno pouze v šedé barvě a jen v obrysech. A stejně jako Slavia, i Sparta dresy odkazuje na historii. Na prsou proto budou Letenští nosit číslici 125. Protože letos v listopadu se na Spartě bude slavit právě 125 let od založení klubu.

Nových dresů se dočkala také mistrovská Plzeň. Domácí dres je hodně podobný tomu loňskému. Novinkou je ale elegantní modrý límeček s knoflíky. O poznání větší změnou je ale dres na venkovní zápasy. Západočeši už před minulou sezonou avizovali, že by třetí sadu dresů chtěli pojmout netradičně. A to se jim doopravdy povedlo. Alternativní dres Viktoriánů je zářivě oranžový.

A ještě jedno ohlédnutí do historie díky novým dresům. Navázat na úspěšnou historii se snaží i Bohemians Praha. Od klasických svislých pruhů přechází zpět k vodorovným. Podobné nosili Klokani v 80. letech, v dobách největší slávy. V evropských pohárech tehdy Bohemians vyřadili třeba Ajax Amsterdam nebo Dundee United.

Jak dresy vypadají se můžete podívat v úvodním videu.

Reklama

Doporučované