Hlavní obsah

Ošklivé pohádce s Karlem Gottem se lidé vysmívají. Ukázka je špatná záměrně, aby vzbudila pozornost, tvrdí tvůrci

Je to jen marketingová kampaň, říkají nyní o ukázce tvrdě kritizované pohádky její tvůrci.Video: Barbora Kalátová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Na internetu se v posledních dnech šíří teaser na novou českou pohádku Bubeník a princezna. I když své hlasy animovaným postavám propůjčily hvězdy jako Karel Gott nebo Jiřina Bohdalová, zatím se kolem nového „animáku“ šíří spíše negativní reakce. Seznam ovšem zjistil, že rozhořčení je patrně zbytečné a jde pouze o svéráznou marketingovou kampaň. A že film s touto vizuální podobou zřejmě nevznikne.

Článek

Na internetu se objevil teaser k nové české animované pohádce režiséra Alexe Vladimíra Pietera. Bubeníka a princeznu, jak se film jmenuje, však kritizují odborníci i široká veřejnost. Animace nevypadají příliš hezky, podle některých dokonce připomínají počítačové hry z 90. let.

Postavy přitom dabuje Karel Gott, Jiřina Bohdalová, Jakub Kohák nebo Pavel Rímský a úvodní píseň nazpívala Tonya Graves. Tvůrci říkali, že pohádku chtějí rozšířit do světa a 4 procenta ze vstupného věnovat na pomoc dětem.

Nyní ale obrátili a pro Seznam.cz uvedli, že jde pouze o marketingový tah. Že pranýřovaná ukázka je zkrátka záměrně špatná, aby vzbudila pozornost.

„Teď už to můžeme říct. Byl to výsledek marketingové strategie. Za nás to bylo velmi úspěšné, protože máme 200 tisíc zhlédnutí našeho traileru za týden,“ vysvětluje režisér Alex Vladimír Pieter. Opravdovou upoutávku na pohádku, která má vypadat jinak, mají diváci očekávat až na podzim.

Inspiraci k příběhu autoři čerpali z pohádek bratří Grimmů. Obsah je ale z velké části pozměněný.

Kvůli teaseru jsou na pochybách jak filmoví kritici, tak i veřejnost. „Já pořád pochybuji o tom, že je to vážně. Já to celé podezírám z toho, že je to nějaký prank,“ komentoval teaser filmový kritik Darek Šmíd.

Nové výroky tvůrců, pokud jsou pravdivé a nejsou jen narychlo vyfabulovanou reakcí na ostrou kritiku, mu dávají za pravdu.

Reklama

Doporučované