Hlavní obsah

Oslavte 17. listopad na Seznamu: Vezmeme vás do ulic i na večerní koncert na Václaváku

Co můžete vidět v sobotu 17. listopadu v TV Seznam?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Co nabídne web Seznam Zprávy a Televize Seznam? Původní reportáže, přímé přenosy z Národní i Albertova i živě vysílaný speciál „1989: Očima účastníků“.

Článek

Milí čtenáři,

pokud vás poněkud mrazivé počasí, které se očekává na den oslav pádu komunistického režimu, odradí od delšího pobytu v ulicích, můžete dění sledovat na webu Seznam Zprávy nebo u obrazovek Televize Seznam.

Co pro vás 17. listopadu chystáme?

Hned ráno na webu najdete Šťastné pondělí speciál: Jindřich Šídlo v bonusovém díle svého satirického pořadu vysvětlí dětem, jak to DOOPRAVDY bylo 17. listopadu. Ano, Jindřichovi tehdy bylo 17 let.

Reportér Jaroslav Gavenda se s živým streamem přihlásí už před osmou hodinou ráno z Národní třídy a později i z Albertova. Přinese vám projevy politiků i běžných lidí, kteří přijdou slavit pád totality. Setkání na Albertově – jedna z mnoha akcí zaparkovaných pod projektem Festival svobody – začíná o 11 hodině.

Odpoledne se připojí reportér Petr Švihel, se kterým se ve 13:00 podíváme live mimo jiné na Hradčanské náměstí, kde se chystá romský protest proti prezidentu Miloši Zemanovi. Další politický protest pak začíná od 14:30, ukážeme vám pochod proti vládě Andreje Babiše, jehož účastníci míří na Staroměstské náměstí.

Na webu se dvakrát podíváme do Brna, tamními happeningy nás provede reportér Tomáš Svoboda ve 13:30 a v 17:00. Z Plzně se přihlásí Bára Němcová v 19:00, ve Večerních zprávách nabídneme záběry z Hradce a Pardubic od Michaely Rambouskové a z Liberce od Tomáše Tesaře.

Od 16:30 budeme na webu Seznam Zprávy živě vysílat Koncert pro budoucnost z Václavského náměstí.

Na webu a v Televizi Seznam poběží od 18:15 hodinový speciál z budovy bývalého Federálního shromáždění v Praze. Hosty pořadu „1989: Očima účastníků“ jsou režisér Jan Hřebejk, novinář Mikuláš Kroupa ze společnosti Post Bellum, politička Miroslava Němcová z ODS a disident David Kabzan, moderuje Filip Horký.

Večerní zprávy s přehledem aktuálního dění odvysíláme na TV Seznam ve zkrácené patnáctiminutové verzi od 19:15, abychom se rychle mohli vrátit zpátky na Koncert pro budoucnost na Václavské náměstí. Hrát bude Pražský výběr, Prago Union, Barbora Poláková, minus123minut, Ondřej Ruml, Republic of Two, Lipo a mnozí další. Mezi řečníky budete moci sledovat novináře Marka Wollnera či Adama Černého, herečky Evu Holubovou či Annu Geislerovou, duchovní Tomáše Halíka či Václava Malého, rektora Univerzity Karlovy Tomáše Zimu či zakladatele humanitární organizace Člověk v tísni Šimona Pánka. Koncert moderují Jindřich Šídlo a Iva Pazderková.

Rozhovor o Festivalu svobody. Co všechno se bude dít říká jeden z organizátorů Ondřej Koutský.Video: Kamila Bejlková, Seznam Zprávy

A kromě všech těchto akcí najdete na webu ještě pár lahůdek. Třeba rozhovor se zpěvačkou Martou Kubišovou – o zpívání, politice i Sametové revoluci. „Zpívání na Melantrichu pro mě bylo osobním peklem,“ přiznala se po letech v rozhovoru s naší Bárou Markovou.

Kulturní redaktorka Tereza Willoughby pak představí divadelní hru o dopisech Václava Havla své ženě Olze z vězení, která má 17. listopadu svou premiéru. Hledejte titulek: Olga s novou frizůrou a Vašek v base.

Hezké oslavy 17. listopadu přejeme!

Reklama

Doporučované