Hlavní obsah

Osmnáctkrát Tomio Okamura, rekordy na Země živitelce a comeback mamby zelené

Den očima Šárky Kabátové.Video: Šárka Kabátová

 

Reklama

Události dne 28. srpna vybírala redaktorka Šárka Kabátová.

Článek

České školství trpí krizí. Nejen že chybí dobří učitelé, chybí i ti nezkušení. A jak se zdá, brzy budou chybět i žáci. V Česku totiž přibývá dětí s odkladem školní docházky. A ze zjištění ombudsmanky vyplývá, že zhruba 3 a půl tisíce pětiletých dětí nechodilo před dvěma lety i přes zákonnou povinnost do školek.

V Česku prý máme očekávat pokles cen bydlení po zhruba čtyřletém růstu. Pokud se teď chystáte vyskočit do stropu, brzděte. Pokles totiž nebude nijak výrazný. Podle studie České bankovní asociace totiž bude záležet na vývoji ekonomiky, situaci na trhu práce, dynamice příjmů obyvatel a důvěře v budoucnost. Tak to vypadá, že spíše zůstaneme zase pěkně nohama na zemi. V našich předražených malých bytech.

Mezinárodní výstava Země živitelka v Českých Budějovicích přilákala rekordní počet návštěvníků. Přesně šlo o 123 tisíc platících. Ale pozor, jde o číslo, které nezahrnuje děti do šesti let, protože ty měly vstup zdarma. Kdyby se počítaly, tak by počet návštěvníků vzrostl ještě o 7000. No, nezbývá než pogratulovat tomu, kdo vymyslel onu podivně roztomilou reklamu, která oběhla s nemalým výsměchem sociální sítě.

Bizáru není nikdy dost. A proto nabízím přídavek. V podobě pexesa s Tomio Okamurou. Na internetu totiž nově místo paní zemědělkyně vyskakuje 18 Tomiů. Jednou s jitrnicí, podruhé se segedínem, tu a tam se smaženým květákem nebo hovězím na česneku. Jenže každý rub má svůj líc…

Po několikadenním marném pátrání po kobře se v Německu volá po zpřísnění pravidel v chovu nebezpečných zvířat. Tamní ministryně životního prostředí se dokonce vyslovila pro úplný zákaz jejich držení v soukromých bytech a domech. Teď jen doufejme, že si český ministr nevzpomene na loňskou kauzu, kdy celé Česko hledalo mambu zelenou.

Reklama

Doporučované