Hlavní obsah

Ostrava upravuje plochu u centrálního Masarykova náměstí

Foto: Getty Images

Ostrava.

Reklama

Ostrava začala upravovat prostranství v těsné blízkosti centrálního Masarykova náměstí. Zelené plochy včetně proluky po bývalé květinové síni by po úpravě měly sloužit k relaxaci.

Článek

ČTK to dnes sdělila mluvčí radnice Andrea Vojkovská. Město v místě nechá vykácet keře a položit travní koberce. Lokalita pak může sloužit pro posezení a pikniky během kulturních nebo sportovních akcí na náměstí.

„Část prostranství v místě, kde dříve stával chátrající objekt květinové síně, a okolní travnatá plocha s přerostlými keři vypadají nevzhledně a neupraveně. Protože jde o prostor blízko Masarykova náměstí v úplném centru města, které je v posledních letech navštěvováno nejen přijíždějícími turisty, ale hlavně obyvateli města, je jeho vzhled nedůstojný,“ uvedla náměstkyně primátora Kateřina Šebestová (ANO).

Místo po bývalé květinové síni bude osázeno rozchodníky a okrasnými travinami. V lokalitě se bude doplňovat také mobiliář. Úpravy provede městská společnost Ostravské městské lesy a zeleň. První část prací skončí před zahájením akce „Léto na Masarykáči“, která je naplánována od 1. července.

„Práce budeme koordinovat tak, aby se už v průběhu léta postupně z centrálního náměstí stalo příjemné místo pro trávení volného času, ale zároveň se na něm mohla konat každoroční sportovně-kulturní akce. V případě obou ploch se jedná o dočasné úpravy na následujících zhruba tři až pět let,“ uvedla Šebestová. Proluka po bývalé květinové síni má být v budoucnu zastavěna.

Reklama

Doporučované