Hlavní obsah

Ostravská univerzita otevře vlastní očkovací centrum

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

Ostravská univerzita otevře v polovině srpna vlastní očkovací centrum.

Článek

Zázemí pro něj vytvoří Lékařská fakulta. V centru se budou očkovat nejen zaměstnanci a studenti, ale nabídne své služby také lidem, kteří zatím očkování proti covidu-19 neabsolvovali. ČTK to dnes řekla mluvčí univerzity Lucie Fremrová.

„Výhledově se plánuje uzavření velkokapacitního očkovací centra na ostravském výstavišti Černá louka. Dokážeme tím tedy suplovat sníženou kapacitu, až situace nastane,“ uvedl děkan Lékařské fakulty Rastislav Maďar.

Očkovací centrum bude bude v provozu od 16. srpna, a to vždy v pondělí a úterý od 12:00 do 15:00. V případě většího zájmu bude možné jeho fungování rozšířit. Centrum najdou zájemci v areálu Lékařské fakulty, a to v hlavní budově v části B. „Provoz centra je naplánován tak, aby splňoval všechna protiepidemická opatření, vstup je plně bezbariérový a v bezprostřední blízkosti budovy je možné zdarma zaparkovat. Přihlásit se může kdokoliv, kdo má o očkování proti covidu-19 zájem, nejedná se tedy jen o službu pro zaměstnance a studenty Ostravské univerzity, ale i pro veřejnost,“ uvedla Fremrová.

K registraci se zájemci přihlásí standardně přes Centrální rezervační systém, kde si jako místo očkování od dnešního dne mohou vybrat také Lékařskou fakultu Ostravské univerzity. Následně budou vyzváni k vyhledání vhodného termínu přes systém Reservatic. Přihlašování a odhlašování z termínu je pak možné pět dní před vybraným termínem.

„Věřím, že této příležitosti využijí ti, kteří se doposud očkovat z nějakého důvodu nestihli, nemohli, nebo prodělali covid-19 a čekají na uběhnutí určité doby. Současně doufám, že se nám podaří přesvědčit ty váhavé, kteří si nejsou jistí, jestli má očkování smysl. Na Lékařské fakultě totiž víme, že je vakcinace proti covidu-19 důležitá nejen pro samotné očkované, ale pro celou společnost, jelikož může zabránit vzniku nových mutací koronaviru,“ doplnil Maďar. Očkovat v centru budou zdravotníci z řad zaměstnanců Lékařské fakulty. Zájemců o očkování se bude podávat vakcína Pfizer/BioNTech. Služby očkovacího centra chce fakulta na podzim rozšířit i o nabídku vakcín proti jiným nemocem, včetně cestovní medicíny.

Reklama

Doporučované