Hlavní obsah

Ostravské Divadlo Mír spouští vlastní videoplatformu MírPlay

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Divadlo známé hlavně díky skečům skupiny Tři tygři spouští vlastní videoplatformu MírPlay. Nabídne placený obsah v podobě filmových inscenací, skečů Tří Tygrů, záznamů divadelních představení, ale i nových filmů či seriálů.

Článek

Roční předplatné činí 900 korun. „Diváci se mohou těšit na kvalitní podívanou. V případě filmových inscenací dochází k jedinečné symbióze divadelních textů a filmového přístupu k natáčení. Online platforma MírPlay je naprostou novinkou i v celostátním měřítku,“ řekla za divadlo Karolina Žampachová.

Soubor kolem principála a majitele divadla Alberta Čuby se tvorbě online obsahu věnoval ještě před prvním jarním uzavřením kulturní scény. Právě koronakrize ale umělce přiměla k razantnímu přesunu do virtuálního prostředí. „Pokud člověk chce, tak si vstup do MírPlay koupí a my mu za jeho peníze nabídneme zábavu,“ řekl ředitel divadla Albert Čuba.

Na MírPlay najdou diváci i veškerý obsah z YouTube kanálů Divadla Mír a Tří Tygrů. Na rozdíl od YouTube však nejsou na MírPlay rušeni reklamami a každé nové video zde bude mít premiéru s určitým předstihem před YouTube. Některá videa budou navíc k vidění pouze na této platformě.

Diváci se mohou těšit například na filmové inscenace Smrt talentovaného vepře a Porota, film Ruchoth Raoth, záznam divadelního představení Bull nebo na nové skeče a záznamy představení Tří Tygrů z klubu Heligonka. Přístup diváci budou mít i ke dvěma novým filmům, které se právě dokončují a budou dostupné pouze na MírPlay. „Konkrétně se jedná o filmovou adaptaci autorské inscenace Trochu hodně mimo Štěpána Kozuba a Davida Vyhnánka s názvem Riško a Fučo: Na konci cesty. Další velkou novinkou bude film Volným pádem od Štěpána Kozuba, v hlavní roli s Robinem Ferrem, který uvedeme začátkem příštího roku,“ dodal Čuba.

Reklama

Doporučované