Hlavní obsah

Ostravští hasiči zachránili batole z hluboké plastové roury

Foto: ČTK

Díky tomu, že mělo dítě na sobě pevnou podzimní bundu s kapucí, mohli hasiči použít na jeho včasné vytažení dlouhou tyč zakončenou háčkem.

Reklama

Ostravští hasiči ve středu večer v Ostravě-Porubě zachraňovali batole, které zapadlo do čtyři metry hluboké plastové roury. Vytáhli jej s pomocí dlouhé tyče a háčku. Dítě neutrpělo žádné zranění.

Článek

Dítě ve věku 1,5 roku bylo na procházce s babičkou. Spadlo do čtyři metry hluboké a velmi úzké plastové roury. Díky tomu, že mělo na sobě pevnou podzimní bundu s kapucí, mohli hasiči použít na jeho včasné vytažení dlouhou tyč zakončenou háčkem. „Roura měla v průměru 40 centimetrů,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Uvedl, že otvor v trávě mezi areálem Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava a Fakultní nemocnicí Ostrava nebyl nijak zajištěn. „Batole sice plakalo, ale komunikovalo. Hasiči jej dokázali vytáhnout během několika minut bez jediného škrábnutí, aniž by museli povolávat bagr. Dítě bylo bez viditelných známek zranění, pro jistotu ale odjelo i s doprovodem babičky sanitkou do nemocnice,“ dodal Kůdela.

Reklama

Doporučované