Hlavní obsah

Ostravu roztančí světové celebrity Alan Walker i Sigma. Ale také hluchoněmí tanečníci a nevidomý zpěvák

Beats for Love nabízí všechny styly elektronické hudby, bohatý doprovodný program a také charitativní projekty.Video: Seznam.cz

 

Reklama

Alan Walker, Sigma, Galantis či Roger Sanchez. To je jen několik jmen hvězd světové taneční scény, které míří do Dolní oblasti Vítkovice. Od 4. do 7. července tady proběhne čtyřdenní festival Beats for Love, jenž je největší přehlídkou elektronické taneční hudby ve střední Evropě. Prostor dostanou také hluchoněmí tanečníci, nevidomý zpěvák či studenti umění.

Článek

Letošní ročník přivítá hned rekordní počet headlinerů. Bude jich nejvíce v historii tohoto festivalu. „Těch jmen je opravdu hodně. Mezi nejvýraznější patří určitě švédské dýdžejské a producentské duo Galantis, které zahraje v České republice vůbec poprvé, a samozřejmě také Alan Walker z Norska, jehož hit Faded má na YouTube 1,7 miliardy zhlédnutí,” uvádí Kamil Rudolf, ředitel festivalu Beats for Love.

Mezi další hvězdy patří rovněž dýdžejské duo z Velké Británie Sigma nebo Roger Sanchez, držitel ceny Grammy ze Spojených států amerických. Hiphopery určitě přilákají Foreign Beggars nebo La Coka Nostra z USA. „Toho programu je strašně moc. Máme nejlepší program, co se týče stylů drum and bass, house a EDM,“ říká Kamil Rudolf.

Nejen party, ale i pomoc umírajícím

Beats for Love je unikátní také svou charitativní činností, jež se každý rok zaměřuje na jiný projekt. „Náš hlavní záměr tkví v tom, že na festival přijde 40 tisíc návštěvníků, což je obrovská masa lidí, obrovské množství pozitivní energie, která by se dala využít ve prospěch lidí, již to nejvíce potřebují,” popisuje Kamil Rudolf.

Finančně letos Beats for Love podpoří domácí hospic Strom života, který poskytuje své služby v Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji pacientům v pokročilých a konečných stadiích nevyléčitelných nemocí. Cílem hospicu je umožnit těžce nemocným pacientům, aby strávili závěr života v rodinném kruhu, zachovali si svoji důstojnost a měli přístup k co nejkvalitnějším službám.

Neobvyklým hudebním projektem je spolupráce s neslyšícími tanečníky a nevidomým zpěvákem. Sluchově postižení tanečníci vnímají jednotlivé styly hudby prostřednictvím měnících se vibrací v těle, nevidomý zpěvák doprovází dýdžeje živým pěveckým vystoupením. „Věříme, že tyto aktivity pomáhají bourat zbytečné komunikační bariéry a přibližovat světy, které se mohou navzájem obohatit,” popisuje Kamil Rudolf.

Příležitost dají pořadatelé také studentům umění, kteří se mohou s týmem grafiků podílet na ztvárnění brand festivalu pro příští rok, a nasbírat tak cenné zkušenosti z praxe ještě při studiu.

Kromě hudby si budou moct návštěvníci během čtyř dnů užít rovněž doprovodný program. Vedle tradičních aktivit, jakými jsou například stolní fotbal, graffiti, vodní bitvy nebo facepainting, přinese Beats for Love i zbrusu novou zábavu v podobě exhibice týmu amerického fotbalu Ostrava Steelers či baseballového týmu Arrows Ostrava. Ti nejodvážnější se pak mohou pustit i do dalšího adrenalinového programu ve stylu show Pevnost Boyard s názvem Tepfactor. Novinkou je i designový projekt, v rámci kterého si návštěvníci mohou vyrobit vlastní tričko nebo třeba tašku.

Víc než kdy jindy bude festival pečovat o zdraví svých návštěvníků. Přichystány jsou pravidelné lekce jógy, masáže a ve spolupráci se zdravotním ústavem také testy na HIV, které budou probíhat ve speciální festivalové ambulanci. Poskytovány budou zdarma, anonymně a v rekordním čase - zájemci se výsledek dozví během 20 minut.

Vstupenky na čtyřdenní nabitý program vycházejí na 790 Kč, což je v přepočtu přibližně dvě koruny za jedno vystoupení.

Reklama

Doporučované