Hlavní obsah

Ostrov letos začne s přestavbou bývalého hotelu Myslivna na byty

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

V Ostrově na Karlovarsku letos skončí práce na opravě střechy bývalého hotelu Myslivna. Nová střecha bude stát město 6,5 milionu korun a využije na ni i dotaci ministerstva kultury.

Článek

Radnice zároveň připravuje přestavbu celého objektu, ve kterém plánuje vybudovat byty.

„Střecha by měla být hotová do června. Město na ni získalo dotaci 1,5 milionu korun z fondu ministerstva kultury na záchranu objektů v rámci městských památkových zón. Střecha se kompletně rekonstruuje, opravuje se střešní krytina, poškozené krovy i celá konstrukce. Na stavební práce dohlížejí památkáři,“ uvedl starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).

Náklady na přestavbu celého objektu na byty činí 42 milionů korun, šestnáctitisícové město je dá z vlastního rozpočtu. Radnice již vyhlásila výběrové řízení na zhotovitele. Na zahájení rekonstrukce, která by měla začít už letos v létě, má připraveno deset milionů korun.

S dokončením domu s deseti byty a nebytovými prostory počítá vedení města v prosinci příštího roku. „Byty by měly být nadstandardní, vychází tam tři byty mezonetové. Počítáme s tím, že si to necháme v majetku města a budeme je pronajímat stejně jako pronajímáme byty v klášteře, jako nadstandardní bydlení v Ostrově,“ řekl Bureš. Objekt dostane podle něj pravděpodobně nový název rezidence Bílý dvůr.

Nevyužívanou budovu v městské památkové zóně koupilo město za bývalého vedení a plánovalo ji zrekonstruovat a provozovat jako hotel na vlastní náklady. Projekt ale zkrachoval.

Reklama

Doporučované