Hlavní obsah

Ostrov začne letos s výměnou bazénu na koupališti za 46,5 milionů korun

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Ostrov na Karlovarsku vybral stavební firmu, která opraví velký bazén na městském koupališti. Nový bazén s herními prvky a dvěma skluzavkami, který má zatraktivnit místní koupaliště, vyjde město na 46,5 milionu korun.

Článek

Rekonstrukce nenaruší letní koupací sezónu, řekl dnes novinářům ostrovský starosta Jan Bureš (ODS). Nerezový bazén nahradí stávající, který je ve špatném stavu. Město jej muselo každoročně částečně opravovat, například opadané dlaždice, což bylo podle starosty nákladné.

„Do stávající betonové vany bude umístěna nová nerezová vana, která bude rozdělena na dvě části. Jedna část bude klidová, která bude mít 25 metrů na délku, druhá část bude více aktivnější, počítá se tam s vodními lehátky, kde budou masážní prvky,“ řekl Bureš.

Součástí bazénu budou dopadové plochy pro dva nové tobogany. První bude mít délku 61 metrů a nahradí stávajíc tobogan, druhý bude kratší, ale širší, s délkou deseti metrů a šířkou tří metrů. Počítá se taky s lanovými prvky a vodními děly.

Práce na výměně bazénu by měly začít v září, přičemž do konce roku počítá radnice s investicí kolem deseti milionů korun. Nový bazén by měl být hotový v květnu příštího roku. Po rekonstrukci město počítá s nižšími náklady na jeho obsluhu. Se zdražováním vstupného na městské koupaliště se podle starosty zatím nepočítá.

Vedení města nechalo předčasem zrekonstruovat dva malé bazény pro děti. Výměna ocelových van s novou technologií stála město asi 15 milionů korun.

Po opravě bazénu by měla následovat rekonstrukce zázemí koupaliště. Některé původní budovy stavbaři strhnou, některé město nechá opravit. Do budoucna tam chce radnice vybudovat stánky s občerstvením, sluneční terasu s lehátky a slunečníky a nové toalety, přemístit sem chce také saunu. Náklady starosta šestnáctitisícového města odhaduje na 30 milionů korun.

Reklama

Doporučované