Hlavní obsah

Ostrý dopis pro Babiše, sprosté igelitky pro plýtvavé zákazníky a co odhalil Trump a co Teorie velkého třesku?

Doubek pro Trumpa a igelitky, co vás odradí si je koupit.Video: Martina Spěváčková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jaké události přinesla středa s datem 12. června? Vybírala Martina Spěváčková.

Článek

Senátoři se zlobí. Vadí jim, že členové vlády nechodí na schůze horní komory a oni pak musí materiály odkládat. Konkrétně jim vadila nepřítomnost ministra Richarda Brabce, který je spolu s premiérem na návštěvě Zlínského kraje. Předseda Senátu Jaroslav Kubera si proto předsedovi vlády hodlá postěžovat v dopise a zřejmě to nebude lehké čtení. „Napíšu to ostře, ale abych pak nebyl kritizován za přílišnou ostrost,“ dodal Kubera.

Filmové studio se rozhodlo, že v rámci prohlídek seriálu Teorie velkého třesku ukáže některé původní kulisy. Píše o tom server Deadline. K vidění bude třeba univerzitní bufet, kostýmy nebo nevalně proslulý výtah, který je téměř pořád mimo provoz.

Pozor byste si měli dát, pokud půjdete nakupovat do jednoho obchodu v kanadském Vancouveru. Ten se rozhodl bojovat proti plastovým taškám tak, že na ně natiskl nepříliš lichotivé vzkazy. Takže ač si tam koupíte jen jídlo, kolemjdoucí rychle podle nápisu z igelitky získají pocit, že jste zřejmě byli nakupovat v sexshopu nebo si nesete přípravky na odstranění bradavic. Majitel tak chce přimět lidi, aby si nosili vlastní tašky.

Americký prezident Donald Trump odmítl novinářům sdělit detaily migrační dohody s Mexikem, přitom ale před přítomnými médii mával právě tímto dokumentem. Z fotografií smlouvy se pak novinářům podařilo odhalit konkrétní údaje.

Útěchou Trumpovi ale může být to, že mu francouzský prezident posílá doubek. A to jako náhradu za strom, který přivezl jako dar při své loňské návštěvě USA. Dub, který spolu Emmanuel Macron s Donaldem Trumpem zasadili, totiž nepřežil podmínky následné karantény.

Reklama

Doporučované